Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Orientieristiem stafešu skrējienā – 4.vieta

Ilze Bogdanova

2008. gada 14. oktobris 09:29

587

Visu aizvadīto nedēļu Lietuvā norisinājās Pasaules karavīru čempionāts orientēšanās sportā, kur starp Latvijas izlases dalībniekiem startēja arī alūksnietis Edgars Bertuks.

Čempionātā bija pārstāvētas 26 valstis, kur individuālajās disciplīnās konkurenci vīriešiem veidoja vairāk nekā 160 dalībnieku, informēts Pasaules karavīru čempionāta orientēšanās sportā oficiālajā mājas lapā www.wmoc2008.com. Par sportistu pirmo pārbaudījumu kļuva starts vidējā distancē, kas E.Bertukam aizritēja nesekmīgi – no visiem Latvijas pārstāvjiem viņš uzrādīja sliktāko rezultātu, ierindojoties 69.vietā. Gluži pretēja situācija izvērtās nākamajā sacensību posmā jeb garajā distancē, kad alūksnietis kļuva par Latvijas izlases labākā rezultāta īpašnieku jeb 16.vietas ieguvēju, no uzvarētāja atpaliekot par nepilnām astoņām minūtēm.

Stafešu cīņās E.Bertuks distancē izgāja kā Latvijas pirmās komandas dalībnieks, startējot kopā ar vidējās distances sudraba medaļas ieguvēju Mārtiņu Sirmo un Jāni Krūmiņu. Kā ziņots Latvijas orientēšanās sporta mājas lapā www.orientesanas.lv, alūksnietis, veicot stafetes pirmo etapu, pieļāvis vairākas nelielas kļūdas, kas liedzis viņam panākt pirmos finišētājus un stafeti nododot kā 17.vietas ieguvējiem. Lai gan nākamā etapa veicējs J.Krūmiņš komandas vietu spējis uzlabot tikai par piecām pozīcijām, no 5.vietas viņus šķīrusi vien nepilna minūte. Rezultātā M.Sirmajam izdevies panākt konkurentus, Latvijas pirmajai komandai izcīnot augsto 4.vietu.

Kategorijas