Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Latvijā populārākie - Gulbji, Baloži un Vilki

Agita Auziņa

2008. gada 13. oktobris 13:50

312

Atzīmējot Rīgas Zooloģiskā dārza 96. dzimšanas dienu, cilvēkiem, kuru vārdā vai uzvārdā dzīvnieka nosaukums, bija iespēja apmeklēt zoodārzu par puscenu. Šāds pasākums zoodārzā notiek jau piecus gadus un, šķiet, tas ir ļoti gaidīts.

Kopumā atsaucība šai akcijai bija necerēti liela un divās dienās zoodārzā reģistrēts 1841 apmeklētājs, kurš lepojās ar dzīvnieka nosaukumu savā vārdā vai uzvārdā, turpretim pagājušajā gadā akcijas dienā zooloģisko dārzu apmeklēja 745 šādu vārdu nēsātāji. Kopumā pasēs un vadītāja apliecībās saskatīti 56 sugu putnu, 43 sugu zvēru, 17 dažādu zivju un 18 kukaiņu, kā arī zirnekļu, pūķu un dažādi citi dzīvnieku pasaules pārstāvju nosaukumi, informē Zoodārza atbalsta biedrības priekšsēdētājs Ingmārs Līdaka

16 zoodārza draugiem dzīvnieka nosaukums bija gan vārdā, gan uzvārdā - desmit Mārītēm – Bitei, Lūsei, Gailei, Briedei, Zutei, Zvirbulei, Sīlei un Strazdai. Prieks bijis sastapt arī Kairu Gulbi, Kaiju Daugavvanagu, Alni Lielbriedi u.c.

Pēc sestdienas rezultātiem ,kopumā 545 „zvērīgo” vārdu īpašnieki, vadībā izvirzījās Gaiļi, Gulbji un Kazas , taču svētdien situācija krietni mainījās. Apkopojot visu informāciju no zoodārza kasēm, nācās secināt, ka visčaklākie zoodārza draugi ir Gulbji (101 apmeklētājs), Baloži (89), Vilki (88), Lāči (83). Pie lielākajām saimēm pieskaitāmi arī Gaiļi – 71, Zaķi – 61, Brieži – 60, Zvirbuļi – 52, Strazdi – 47, Kazas – 47.

Kategorijas