Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Apenieši startē maketu konkursā

Agita Auziņa

2008. gada 9. oktobris 15:55

1197

D.Ozoliņa Apes vidusskolas skolēnu komanda “Dabīgās” startē Latvijas Jauno Zemnieku kluba rudens maketu - ideju konkursam "Lauki - manas mājas". Četras jaunietes kopā ar skolotāju gatavo maketu izglītojoša rotaļu laukuma izveidei.

Mazinātos nelaimes

D.Ozoliņa Apes vidusskolas bibliotekāre un darba grupas vadītāja Vineta Kalniņa stāsta, ka šāda ideja radusies pavisam pēkšņi. “Mūsu rokās nonāca pavisam viegli uztverama grāmata par ceļu satiksmes drošību un kā to iemācīt bērniem. Tieši tajā brīdī pēkšņi radās ideja, ka varētu ierīkot izglītojošu rotaļu laukumu, kurā varētu apgūt visas ar drošību uz ceļa saistītās lietas. Domāju, ka ar rotaļas palīdzību būtu daudz vienkāršāk iemācīties, piemēram, pāriet ceļu. Ikdienā redzam cik daudz bērnu neapdomīgi pārskrien pāri ceļam, arī ar velosipēdiem pārvietojas neprātīgi un pārdroši. Diemžēl nelaimes notiek un tad sirds sāp par katru bērnu, kam šīs lietas netika iemācītas,” stāsta darba grupas vadītāja V. Kalniņa.

Piedalās otro gadu

Komanda pie idejas izstrādāšanas strādā jau apmēram mēnesi, ideja ir pavisam reāla un, iespējams, kādreiz tiks arī īstenota. “Konkursa uzdevums ir izdomāt ko es kā jaunietis vēlos uzlabot vai pilnveidot savā pagastā, lai paliktu šeit dzīvot un strādāt. Esam apņēmušies savu ideju īstenot, ir arī daudz citu entuziasma pilnu atsaucīgu cilvēku, kas ir gatavi palīdzēt,” saka V.Kalniņa. Viņa norāda, ka šāda rotaļu laukuma izveidei nevajadzētu daudz finanšu, arī atrāšanās vieta jau precizēta – tas varētu būt pie skolas. Šādu satiksmes noteikumu laukumu varētu izmantoto klases stundās un tematiskajās pēcpusdienās, iesaistot arī policistus.

16.oktobrī Priekuļos būs maketu konkursa pusfināls, bet desmit labākie tiks virzīti fināl pasākumam Jelgavā. Apenieši šajā konkursā piedalījās arī pērnajā gadā, kad pusfinālā savā kārtā palika vien 3.vietā. Tieši tas devis iedvesmu sasparoties.

Kategorijas