Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Valsts un aviobizness

2008. gada 3. oktobris 10:12

435

Vakar, sēšot pie televizora, iesnaudos. Sapnī man prasīja uzrādīt biļeti, taustījos pa kabatām, bet neatradu. Un makā naudas arī nebija, par ko uz vietas biļeti nopirkt. Tad nu mani izmeta no lidmašīnas.

 Nolaidos uz zemes, kas laikam gan nebija Rīga. Ne autobusu, ne vilcienu. Vārdu sakot – nebija nekādu pasažieru pārvadājumu, jo tie visi laikam bija kļuvuši nerentabli. Tātad esmu dziļi Latvijas laukos. To sapratu uzreiz. Velti bija meklēt zonu savā mobilajā tālrunī. Nebija arī cilvēku, nebija māju, nebija mežu, jo visi izcirsti, pat klaiņojošus suņus nekur nemanīja. Laikam visi bija aizgājuši meklēt laimi pasaulē. Tikai es un plašums. Saucu palīgā. Velti. Izmisumā sāku dziedāt, lai uzmundrinātu sevi: “Bet kur ir mana lidmašīna, kur tā ir?” Pamodos, televizorā ieraudzīju Ainaru Šleseru. Ieklausījos...

Tiem, kas to vēl nezina, gribu paziņot: pie mums aviobizness ir kā baznīca, kas nav atdalīta no valsts. Nē, otrādi valsts nav nodalīta no aviobiznesa. To noprotu no satiksmes ministra A.Šlesera.

Viņš ir apņēmības pilns cīnīties par Latvijai vitāli svarīgo "airBaltic" interešu aizstāvību Lietuvā, un tuvākajā laikā Lietuvai paredzēts iesniegt notu. Kā zināms, tiesa Lietuvā pieņēmusi lēmumu uzlikt arestu "airBaltic" un Rīgas lidostas īpašumiem aptuveni 40 miljonu latu apmērā, lai tādējādi apmierinātu Lietuvas aviokompānijas "flyLAL-Lithuanian Airlines" ("flyLAL") prasību pret "airBaltic", kas, pēc lietuviešu domām, negodīgi konkurē aviobiznesā. Lietuvas valdībā uzskata, lai strīdu izšķir tiesa, politiķiem tur nav jāmaisās. Latvijā domā citādāk. Nudien sāk likties, ka pie mums arī politika nav nodalīta no tiesu varas.

Rau, A.Šlesers salīdzina Rīgas lidostu ar Frankfurti, kur vēsturiski dzīvojuši tikai 600 000 iedzīvotāju, bet tā ir kļuvusi starptautisku lidostu un pārvadā 60 miljonus pasažieru. Tas esot labs piemērs, kam varētu sekot Rīgas lidosta, strādājot ar krietnu peļņu.
A.Šlesera kungs, es ļoti vēlētos, lai valsts nebūtu nodalījusies arī no pasažieru pārvadājumiem satiksmes autobusos tepat, Latvijas reģionos, no lauku autoceļu sakārtošanas, no “Latvijas Pasta” nedienām preses piegādē.

Kategorijas