Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Orientieristi beidz pašmāju sacensību sezonu

Ilze Bogdanova

2008. gada 30. septembris 09:24

1519

Līdz ar sacensību seriāla „Horizonts 2008” pēdējo kārtu, beigusies Alūksnes rajona orientēšanās sezona. Tās noslēgumā sumināti tika ne tikai labākie orientieristi pašmāju un citviet rīkotajās sacensībās, bet arī uzcītīgākie dalībnieki, kas apmeklējuši pilnīgi visas kārtas.

No 512 dalībniekiem, kas visas sezonas laikā startējuši kādā no orientēšanās sacensību seriāla „Horizonts 2008” 16 kārtām, divdesmit no viņiem nav izlaiduši nevienu kārtu. Šie dalībnieki ir Atis Andersons no Balviem, Atis Anže no Gulbenes, Ivars Stapāns, Agris Krēsliņš un Bruno Eduards Krēsliņš no Lejasciema, Raivis Kalniņš, Viesturs Dandens, Ingus Konovalovs, Edgars Kurlovičs, Gatis Ķevans, Jānis Stūrītis, Reinis Rubins, Ilze Dāve, Lelde Stūrīte un Estere Rožkalne, kā arī alūksnieši – Uldis Zālītis, Viesturs Zaķis, Ardis Tukišs, Evita Zeile un Ramona Zālīte.

Galvenais – piedalīties

Par uzvarētājiem savās vecuma grupās no Alūksnes rajona kļuva Toms Dandens (HA), Raivis Kalniņš (HH), Māris Vabulnieks (H35), Viesturs Dandens (H45), Gunārs Auseklis (H55), Ingus Konovalovs (H16), Jānis Guoģis (H14), Jānis Veļķeris (H12), Klāvs Bērziņš (H10), Inga Ausekle – Salaka (DB), Evita Zeile (DH) un Lelde Stūrīte (D10).

Orientēšanās kluba „Alūksne” vadītājs Vilnis Veļķeris gan uzsver, ka šajā sacensību seriālā galvenais nav uzrādītie rezultāti, bet gan vēlme piekopt aktīvu dzīvesveidu, kur rūpēs par veselību svarīgu lomu spēlē sportiskās aktivitātes. Viņš pauž prieku, ka šīs sezonas sacensībās aktīvi iesaistījusies jaunā paaudze. V.Veļķeris atgādina, ka līdzīgā veidā, proti, ar iesaistīšanos orientēšanās sacensību seriālā „Horizonts”, savu sportisko karjeru uzsākuši vieni no šobrīd spēcīgākajiem orientieristiem Latvijā – alūksnietis Edgars Bertuks, kā arī gaujienieši Jānis Kūms, Atis un Toms Dandeni, kuriem šī sezona aizritējusi ar vērā ņemamiem sasniegumiem.

Sezonu turpina Igaunijā

Tiesa, lai gan sacensību sezona Alūksnes rajonā jau beigusies, orientieristi aktīvi turpina piedalīties arī citviet notiekošajās sacensībās. Arī aizvadītajā nedēļas nogalē alūksnieši kuplā skaitā devās uz Igauniju, kur notika vienas no prestižākajām kaimiņvalsts sacensībām „Suunto Games 2008”. V.Veļķeris stāsta, ka tajās piedalījušies dalībnieki ne tikai Latvijas un Igaunijas, bet arī Lietuvas un Somijas – pavisam ap 650 dalībnieku, kas veidojuši sacensību sezonas izskaņai cienīgu konkurenci. Iekļūt starp labākajiem nav bijis viegli, turklāt atsevišķos gadījumos no godalgotajām vietām jeb labāko piecinieka šķīrušas vien pāris minūtes.

Rezultātā kopvērtējuma labāko desmitniekā iekļuva Toms Dadens (M18 grupā – 5.vieta), Jānis Veļķeris (M12 grupā – 6.vieta), Atis Kalējs (M21B grupā – 6.vieta), Viesturs Zaķis (M21B grupā – 7.vieta), Raivis Kalniņš (M21C grupā – 4.vieta), Māris Vabulnieks (M40 grupā – 7.vieta), Uldis Vērdiņš (M45 grupā – 10.vieta), Vilnis Veļķeris (M50 grupā – 8.vieta). Savas grupas labāko trijniekā iekļuva Inga Salaka un Iveta Veļķere (N21B), kas attiecīgi ieguva 1. un 2.vietu, savukārt Jānis Kūms kļuva par M20 grupas uzvarētāju.

Kategorijas