Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Seniori tiekas pasākumā “Kad gadiem es pāri skatos”

Mārīte Dzene

2008. gada 29. septembris 10:29

690

Alūksnes rajona cienījama vecuma cilvēki Starptautisko veco ļaužu dienu, kura lielākajā daļa Eiropas Savienības valstu tiek svinēta 1.oktobrī, atzīmēja pagājušajā piektdienā.

Lai gan tā ir paredzēta, lai pievērstu sabiedrības uzmanību šo cilvēku sadzīves, veselības un citām problēmām, pilsētas tautas namā bija svētku diena, kurā ikdienas rūpes tika atvirzītas otrajā plānā. Krāšņi rudens ziedi un atzinības vārdi apliecināja, ka pensionāri ir aizvadījuši bagātu darba mūžu un joprojām ir aktīvi sabiedrisko norišu un pašdarbības kolektīvu dalībnieki. Viņiem koncertu bija sagatavojusi Pededzes folkloras kopa “Labā oma”.

Nesūrojas par problēmām
Alūksnes rajona padomes priekšsēdētājs Laimonis Sīpols norādīja, ka ekonomiskā situācija šobrīd nav labākā. Kad pensionāri strādāja, tad viņiem nebija iespēju izteikt savu viedokli ar streikiem un piketiem Tāpēc bija jāsamierinās ar to, ko varēja nopelnīt. Arī tagad pensijas nav tik lielas, kā gribētos, jo valstij līdzekļu vienmēr pietrūkst. “Tomēr esmu priecīgs, ka tieši jūs esat tie cilvēki, kas visu mūžu veidoja Latviju. Par to liels paldies!” teica L.Sīpols.
Alūksnes domes priekšsēdētājs Viktors Litaunieks uzsvēra, ka tieši pensionāri ir aktīvākie gan vēlēšanās, gan referendumā, paužot savu nostāju. Arī Alsviķu pagasta padomes priekšsēdētāja Sandra Zeltiņa atzina, ka tieši šie cilvēki ir pagasta dzīves virzītāji, jo aktīvi iesaistās visos pasākumos. Tautas partijas Alūksnes nodaļas vārdā pensionārus sveica pilsētas domes deputāts Edvīns Fricis Svars. Viņš norādīja, ka Latvija var lepoties ar vairāk nekā 40 politiskām partijām. Taču tieši Tautas partijai ir izveidojusies laba sadarbība ar pensionāru apvienību. Par to liecina pensionāriem dotā iespēja aizbraukt uz Eiropas Parlamentu Briselē.

Nodod Pensionāru federācijas apsveikumu
Alūksnes rajona padomes, Alūksnes, Apes pilsētas domes un pagastu padomju atzinību saņēma tie, kuri īpaši daudz darījuši, lai palīdzētu citiem un veidotu dzīvi krāsaināku. Protams, visvairāk pateicības saņēma Alūksnes rajona pensionāru apvienības priekšsēdētāja Inta Maka. Viņa ir arī šī pasākuma iniciatore un galvenā organizatore. “Nākamajā gadā pensionāru apvienībai būs piecu gadu jubileja, tāpēc ceram, ka jaunā novada dome atbalstīs šāda pasākuma rīkošanu tāpat kā tagad to dara rajona padome un pilsētas dome,” vēlas I.Maka.
Ciemos bija atbraukusi Gulbenes pensionāru apvienības priekšsēdētāja Līvija Liepa. Viņa ir Latvijas pensionāru federācijas valdes locekle, tāpēc nodeva federācijas valdes priekšsēdētājas Ainas Verzas apsveikumu.

Kategorijas