Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sanāk uz tirgus jampadraci Strautiņos

Agita Auziņa

2008. gada 28. septembris 15:19

1388

28.septembrī Alsviķu pagastā pie Strautiņu pamatskolas notika tradicionālais Miķeļdienas gadatirgus, kas vietējos iedzīvotājus un sabraukušos viesus kopā pulcēja jau devīto reizi. Tirgū varēja iegādāties ekoloģiski tīrus, Latvijā audzētus lauku labumus un amatnieku izstrādājumus.

Tirgotāji uz Strautiņiem bija atbraukuši no visdažādākajām Latvijas vietām, piemērām, stādu tirgotāji bija no Rīgas, svilpju meistari no Gulbenes, medus gatavotāji no Stāmerienas . Daudz bija arī vietējo tirgotāju un no pašiem alsviķiešiem varēja iegādāties adītas zeķes, stādus, skābētus kāpostus un citus našķus. Tradicionāli neiztrūkstoši gadatirgū varēja iegānāties māla izstrādājumus, grāmatas un žurnālus, arī tējas. Visu pasākuma laiku vizināšanos ar zirgu piedāvāja Ginta Nikolajenko.

 

Piedāvā plašu kultūras programmu

 

Tirgus Strautiņos ir ikgadējs nozīmīgs pasākums, tāpēc bez radošām, sportiskām, jautrām un kultūras aktivitātēm neiztikt. Par jautrību rūpējās Liepnas pagasta dramatiskai kolektīva dalībnieki Andris Spirks un Guntars Zadumovs, kas ik pa brīdim visus smīdināja ar anekdotēm. Dejas rādīja Alsviķu pagasta seniori un Jaunalūksnes pagasta deju kopa „Kolberģis”. Bērni spēkiem mērojās šautriņu mešanā, staigāšanā ar koka kājām un dažādās bumbu spēlēs. Turpretim pieaugušie kāpa umurkumura stabā pēc balvām, kā arī savu veiksmi varēja pārbaudīt „Miķeļdienas balvā”.

 

Nākošgad būs jubilejas pasākums

 

Alsviķu kultūras nama vadītāja Marina Ramane stāsta, ka gadatirgus nozīmīgums nav zudis un tas joprojām spēj pulcināt daudz tirgotāju un apmeklētāju. „Gadatirgus nav tikai tirgus, bet ilgi gaidīts kultūras pasākums. Viesi atbrauc ko nopirkt, turpretim vietējiem vairāk saista koncertprogramma un atrakcijas. Nākošgad tirgum apritēs desmitais gads, tāpēc aktivitātes plānosim nedaudz savādākas. Tas būs īsts jubilejas pasākums ar atskatu uz aizvadītājiem gadiem,” saka M.Ramane. Viņa arī pateicas visai darba grupai par ieguldīto darbu, kā arī milzums paldies tiek teikts ikvienam pasākuma apmeklētājam.

Kategorijas