Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pasaki, kāds ir tavs hobijs...

2008. gada 27. septembris 09:00

1139

...un es pateikšu, kas esi tu pats. Ņemsim kaut vai manu vecen..., pardon, sieviņu. Viņas hobijs ir humpalu veikali. Mājās visi skapji ar lupatām pārstūķēti. Pat uz balkona maisos stāv.

Es nekritizēju. Tikai domāju, ka labāk varēja uz balkona turēt mucu ar skābētiem kāpostiem vai sālītām siļķēm. Bet, rau, smirdēšot. A humpalas nesmird? Un kā vēl. Bet es nesūdzos. Es paņemu makšķeri un – sveika, Gauja! Sievai atkal slikti. Varējis jau nu labāk iet šaut pīles. Kāpēc jāšauj? Kas es, kāds Aivars Lembergs, vai?

Mana sieva pilnīgi neizprot situāciju. Smalki hobiji ir tikai smalkiem ļaudīm. Piemēram, eksperezidente Vaira Vīķe – Freiberga krājot pulksteņus ar ciparnīcā iestrādātiem dimantiem. Gribētos apskatīt. Vai, piemēram, zemkopības ministrs Mārtiņš Roze fotografē... plikus bābiešus. Un ir, kas viņam pozē! Es arī gribētu pamēģināt. Nu, ne jau pozēt, bet fotografēt. Nav tikai zināms, par maksu vai kā. Bet bijušais Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis it kā esot tā saucamā nūdisma piekritējs. Un ne vaina. Pamēģinātu es tādu gājienu, uzreiz sauktu pie administratīvās atbildības. Bet galvenā valsts sabiedrisko pakalpojumu regulatore Valentīna Andrejeva mīl spēļu automātus. Es tos pat gribēdams par savu pensiju mīlēt nevaru. Ekspremjers Aigars Kalvītis mīl olimpiskās spēles, kuras nesen Pekinā apmeklēja kopā ar dēliem. Žēl, ka es neesmu viņa dēls. Aizsardzības ministra Vineta Veldres hobijs ir zirgi. Smalki. Bet es nepretendētu. Saeimas deputāts Einārs Repše dievina modernās tehnoloģijas. Viņš nebaidās no hobijiem, kas var novest bankrotā. Cienu. Es tā nevarētu atļauties. Bijušā visādu ministriju ministra Gundara Bērziņa hobijs ir viņa zemnieku saimniecība, kurā viņš ieguldījis vairāk nekā 100 000 SAPARDa latus. Es neprastu. Saprotamāks man ir integrācijas lietu ministra Oskara Kastēna un citu politiķu hobijs – sievietes. Un pēc iespējas jaunākas. Pilnīgi piekrītu, ka šā hobija dēļ nav jāizjauc ģimene. Visu var apvienot! Man gan tas nespīd, jo uzreiz cienītā man uztaisīs zilu aci vai pat abas. Nu pilnīgi nekāda respekta!

Kategorijas