Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Bērnu literatūras nodaļa vērs durvis uz jaunām telpām

Ilze Bogdanova

2008. gada 19. septembris 09:00

459

Kad pavasarī Alūksnes pilsētas bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas darbinieces lūgušas saviem apmeklētājiem uzrakstīt anketās, kādas pārmaiņas viņi vēlētos, vairums rakstīja, ka gribētu gaišākas un plašākas telpas. Nu bērnu un jauniešu vēlmes ir piepildījušās, jo jau otrdien ikviens interesents varēs iepazīties ar Bērnu literatūras nodaļas telpu jauno vizuālo tēlu un iekārtojumu.

Krasas pārmaiņas saistībā ar telpām bijis klusībā lolots sapnis arī pašām darbiniecēm – Alūksnes pilsētas bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas vadītājai Dzidrai Bauerei, kā arī viņas palīgiem jeb bibliotekārēm Klintei Eljo, Ievai Račikai un Elitai Solovjovai. Ja neskaita pērn veikto logu nomaiņu, pēdējo reizi telpas remontētas pirms vairāk nekā 30 gadiem. „Domāju, ka ikviens apmeklētājs, kurš iegriezās Bērnu literatūras nodaļā, redzēja, cik šīs pārmaiņas bija nepieciešamas,” norāda Alūksnes pilsētas bibliotēkas vadītāja Iveta Ozoliņa. Tagad jūlijā uzsāktie remontdarbi jau beigušies. Bērnu literatūras nodaļas darbinieces strādā pie telpu labiekārtošanas, lai gan jau tagad viņu sejās rotājas smaids, ko vārdos izsaka Dz.Bauere – sapnis piepildījies.

Pārmaiņas skar visas telpas

Remontdarbu laikā telpās veikts kosmētiskais remonts, griestu un grīdas seguma nomaiņa, nojaukta starpsiena, kas iepriekš šķīra nodaļas galveno telpu no datoriem atvēlētās telpas. Tāpat iegādāti pilnīgi jauni galdi un grāmatu plaukti, kas atbilstoši bibliotēkas lasītāju augumiem ir zemāki un līdz ar to viņiem ērtāki. Starp grāmatu plauktiem iekārtots stūrītis pašiem mazākajiem lasītājiem, kur, sēžot pie galdiņa, viņi kopā ar saviem vecākiem varēs paši meklēt grāmatu kastē sev vēlamo literatūru. Pirmsskolas vecuma bērniem domātā stūrīša tuvumā izvietotas rotaļlietas, ko sarūpējuši paši darbinieki. Apmeklētājiem redzamā vietā novietotas planšetes, uz kuras turpmāk varēs iepazīties ar Bērnu literatūras nodaļas aktuālajiem notikumiem un konkursiem. Viss kopā izmaksājis mazliet vairāk nekā 11 000 latu, aptuveno skaitli izmantotajiem līdzekļiem min I.Ozoliņa. Viņa norāda, ka visa pateicība par pārmaiņām pienākas Alūksnes pilsētas domei, kas līdzekļus atvēlējusi no sava budžeta.

Cer uz turpinājumu

Apskatīt jaunās telpās Dz.Bauere aicina otrdien pulksten 11.00, kad Bērnu literatūras nodaļa pēc divu mēnešu pārtraukuma atkal vērs vaļā savas durvis. Tiesa, jau tagad gadoties pa kādam ziņkārīgajam, kas ieskatās jaunajās telpās, neslēpjot pārsteigumu. „Visi, kas ieraudzījuši, kādas pārmaiņas te notikušas, uztver to ar sajūsmu. Zemie plaukti, nojauktā starpsiena un sienām izvēlētā krāsa rada plašuma un gaišuma sajūtu,” viņa saka.

I.Ozoliņa gan izsaka cerību, ka līdz ar Bērnu literatūras nodaļas telpām pašvaldības atbalsts bibliotēkas modernizēšanā neaprobežosies, bet turpināsies. „Pārmaiņas ir acīmredzamas, tāpēc jācer, ka šis ir tikai pirmais solis un tam sekos vēl daudzi citi. Gribam, lai apmeklētāji uz bibliotēku nāktu ar prieku, kur telpu modernizācija spēlē lielu lomu.”

Kategorijas