Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Startē tradicionālajā skrējienā

Ilze Bogdanova

2008. gada 15. septembris 18:09

1062

Svētdien pie Pilssalas tilta starts tika dots ikgadējam skrējienam „Alūksnes rudens 2008”, kurš šoreiz pulcēja gandrīz 60 skriet gribētājus.

Skrējiena organizatori no Alūksnes rajona sporta apvienības „Alūksne” piedalīties sacensībās aicināja ikvienu interesentu neatkarīgi no vecuma un sportiskās sagatavotības. Dalībnieki varēja veikt kādu no divām distancēm – vai nu piecus, vai 11 kilometrus garu, tām virzoties pa šoseju Kolberģa virzienā un atpakaļ. Lai gan skrējēju atsaucība bija mazāka, nekā pērn, turklāt liela daļa dalībnieku bija ieradušies no citiem rajoniem, tāpat kā iepriekšējos gados, arī šoreiz draudzīgā konkurencē tika noskaidroti sacensību labāko rezultātu īpašnieki, kas saņēma organizatoru sarūpētās medaļas un balvas.

Lielākā atsaucība īsajā distancē

Vislielāko atsaucību guva īsā distance, kurā devās 42 skrējēji. Par uzvarētājiem jaunākajā vecuma grupā kļuva alūksnietis Jānis Veļķeris un Liene Karuzina no Cēsu rajona Drabešu pagasta. Šī pagasta skrējējas kļuva par uzvarētājām arī S13 – 14 un S15 – 16 grupās, uz goda pjedestāla kāpjot Sintijai Ūdrei un Inesei Avsējevai.

Līdzīga situācija izveidojās arī puišu konkurencē, kad par V13 – 14 un V15 – 16 grupu uzvarētājiem kļuva Gulbenes rajona Bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkņi Sandis Biksāns un Jānis Lesiņš. Savukārt vecākajā dalībnieku grupā SV17, kur startēja 1991.gadā un agrāk dzimušie, uzvaras laurus plūca alūksnieši Nadīna Dudare un Mikus Žagata. Viņi abi kļuva arī par sacensību labāko rezultātu īpašniekiem, kur N.Dudare distanci veica 20:05 minūtēs, bet M.Žagata – 16:48 minūtēs.

Jāpiebilst, ka vairumā gadījumu labākos rezultātus piecu kilometru distancē uzrādīja skrējēji no Gulbenes, Cēsu un Balvu rajoniem. No Alūksnes rajona labāko trijniekā vēl iekļuva tikai Oskars Mālnieks (V13 – 14) un Oskars Bormanis (V15 – 16) no Apes, kas savās vecuma grupās ieguva 3.vietas.

Alūksnietim – otrs labākais rezultāts

Lai gan 11 kilometru distancē devās gandrīz uz pusi mazāk skrējēju, arī šeit starp labākajiem dominēja pārstāvji no citiem rajoniem. Sieviešu konkurencē startēja tikai trīs dalībnieces, kur labākos rezultātus uzrādīja Dace Anča (S17 – 34) no Gulbenes rajona Bērnu un jaunatnes sporta skolas un Irita Bačka (S35 – 44) no Gulbenes rajona Druvienas pagasta.

Vīriešu konkurencē vislielākā atsaucība no skrējēju puses bija V35 – 44 grupā, kur startēja pieci dalībnieki. Par sacensību uzvarētāju kļuva Inārs Supe no Balviem, kas 11 kilometrus garo distanci veica 43:11 minūtes. Savukārt 1:27 minūti vēlāk finišēja alūksnietis Ivars Fērmanis, kļūstot par 2.vietas ieguvēju. Labākos rezultātus V45 – 54 un V55 grupās uzrādīja Antis Zunda no Gulbenes un Ēriks Apšenieks no Balviem.

Vienīgās vecuma grupas, kur par uzvarētājiem kļuva Alūksnes rajona pārstāvji, bija V16 un V17 – 34, pirmo vietu iegūstot alūksnietim Jaroslavam Halimoškinam un Helvijam Laicenam no Apes. Jāpiebilst, ka J.Halimoškins kļuva par otrā labākā rezultātā īpašnieku 11 kilometru distancē. Viņa laiks – 39:53 minūtes, no ātrākā skrējēja A.Zundas atpaliekot par 1:09 minūtēm.

Kategorijas