Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Kas tas ir – kr(u)īze?

2008. gada 15. septembris 14:25

411

Tautieši man ir jautājuši, ko es domājot par kr(u)īzi. Vai patiešām tā ir piemeklējusi mūs? Ja tā, kā tikt vaļā? Kāpēc jātiek?! Rau, Slakteru Atis, kas ir goda čoms, sēž valdībā kā finanšu ministrs, un atzīst, ka, sak’, jā, ir, ziniet, te mazliet tāda kā ekonomiskā stagnācija valstī. Nu un tad?

Klikt, un iepērk darbvietai baltus dīvāniņus par 9000 latiem. Vot, kr(u)īze, še tev dīvāniņi, kur mums nolikt savas pakaļiņas.

Ideāli. Ir jācīnās. Viņai nedrīkst padoties. Lai tie ārvalstu eksperti ziņo mums par kr(u)īzi valstī, kamēr pašiem apniks. Mums viņu ziņojumi kā Godmaņu Ivara valdībai taupības režīms. Palaiž te, ziniet tautā pīli, it kā tai ūdens kaitētu.

Nevajag baidīties! Bailēm lielas acis, bet tādas, kā zināms visu redz pārspīlētā gaismā. Valsts ieņemu dienests arī ir pateicis: Valsts Kontrole pārspīlē. Kā tad nepārspīlēs, kā zināms, katram sava maize kaut kā jānopelna. Arī tam pašam KNAB-im. Tāpēc – nevajag ņemt galvā! Labāk ņemt saujā! Domāju, ka daudzas amatpersonas joprojām ņem. Tiem, kas to pamana un saceļ brēku, laikam skauž, jo pašiem neviens nedod. Bez ņemšanas ar kr(u)īzi grūti cīnīties. Kā zināms, dots devējam atdodas. Ja runājam kaut vai par tiem pašiem dakteriem.

Un ko tas Lato Lapsiņš var brēkt, ka viņam un tautai kaut kas jau nu būtu gan jāzina par to stāvokli valstī. Ir pateikts. Mums ir taupības režīms. Ko vēl vajag? Rau, Ģirts Valdis Kristovskis saprot, ka jātaupa, ka nav ko pa Airopu dauzīties. Vairs nekandidēs uz turienes parlamentu, bet plāno piezemēties Rīgas domē. Skaidrs, jo deputātus arī tepat labi baro. Kāpēc obligāti vajag dzīties uz to Briseli.

Es teiktu, ka ar kr(u)īzi atspērušies cīnās ne tikai priekšnieki, bet arī latvieši parastie. Rau, ceļu policijai Latvijā pavisam īsā laikā ar četriem fotoradariem izdevis fiksēt gandrīz 3000 atļautā ātruma pārkāpumus. Visvairāk pārkāpumus izdevies fiksēt Rīgas tuvumā. Braucam, ziniet, uz vella paraušanu. Kā jau pienākas ekspremjera Kalvīšu Aigara reiz izsludinātajos treknajos gados. Un cik mums to autiņu piedēts?! Pat mazpilsētās! Nekur vairs normāli piebraukt nevari. A piebraukt vajag. Bez piebraukšanas attiecīgām amatpersonām attiecīgos dienestos uz zaļa zara kr(u)īzes apstākļos nečivināsi. A visskaistāk jau nu čivina tie putniņi, kas sēž uz valsts un pašvaldību budžeta taupības algām.

Kategorijas