Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Studenti rindām uz Ministru kabinetu!

2008. gada 9. septembris 10:16

836

Latvijas Studentu apvienība ir paudusi neapmierinātību pret Latvijas Republikas Ministru kabineta ieceri samazināt  valsts līdzfinansējuma apjomu Eiropas Savienības projektiem, kuri saistīti ar augstāko izglītību Latvijā.  Studenti dienas laikā uz LR Ministru kabinetu personīgi nogādās neskaitāmas  protesta vēstules, adresētas Ministru prezidentam Ivaram Godmanim.

Kā rakstīts Latvijas Nacionālajā attīstības plānā, izglītota un zinoša sabiedrība kļūst par valsts iekšējās un ārējās drošības garantu. Tomēr Latvijas Studentu apvienībai rodas jautājums, kādā veidā valdība veidos izglītotu un zinošu sabiedrību, ja finansējums tai tiek nepārtraukti samazināts? Kādēļ vārdos valdība izvirza izglītības kvalitātes paaugstināšanu par vienu no galvenajiem uzdevumiem, savukārt šobrīd rīkojas pilnīgi pretēji? 

Situācijā, kad no ES ir piešķirti 85% no nepieciešamajiem līdzekļiem augstākās izglītības  projektiem, valsts tomēr nevar nodrošināt salīdzinoši niecīgos atlikušos 15%.

“Šāds lēmums noteikti kavēs valsts augstskolas iesaistīties ES struktūrfondu apguvē vai pārnesīs iesaistīšanās izmaksas uz studentu pleciem vēl augstāku studiju maksu formā. Turklāt tas viss notiek pēc tam, kad šovasar valdība jau samazināja finansējumu augstākajai izglītībai par vairāk nekā 5 %. Līdzšinējās attieksmes pret augstāko izglītību iespaidā studenti  vairs nelolo cerības par augstāko izglītību kā  valsts prioritāti, bet tieši Ministru kabineta nespēja rast valstiskos mērogos nelielu līdzfinansējumu nozīmīgajam ES atbalstam liek  vaicāt mūsu valsts priekšstāvjiem – vai students šai valstij ir  vajadzīgs?" stāsta LSA Sociāla virziena vadītājs Igors Grigorjevs. Studenti ir viena no lielākajām Latvijas iedzīvotāju sociālajām grupām un nerēķināšanās ar studentu viedokli un to likumīgajām interesēm var radīt traģiskas sekas Latvijas iekšpolitikā. Studentu neapmierinātība ar valstī notiekošo ir sasniegusi kritisko robežu.

Latvijas Studentu apvienība aicina studentus, kuri piekrīt protesta mērķiem, šodien, 8. septembrī, pašrocīgi nogādāt individuālas protesta vēstules Ministru kabinetam. Papildus informāciju par protesta mērķiem un norisi aicinām iegūt, sazinoties ar akcijas koordinatoriem Papildus informāciju par protesta mērķiem un norisi aicinām iegūt, rakstot uz e-pasta adresi lsa@lsa.lv vai zvanot 67216061.

Kategorijas