Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Par „Mis” un „Misters” tituliem cīnīsies seši pāri

Ilze Bogdanova

2008. gada 9. septembris 08:48

8878

Svētdien notikušo konkursa „Mis un Misters Alūksne 2008” atlasi tā organizatori gaidīja ar bažām. Pērn konkursa norise izpalika nepietiekamā dalībnieku skaita dēļ, kas kļuva par galveno bažu iemeslu arī šoreiz. Tagad ir zināms, ka, pēc iepriekšējā gadā ieturētās pauzes, tradīcija turpināsies ar jaunu sparu un jau novembrī no sešiem pāriem tiks izvēlēti jaunie „Mis un Misters Alūksne” titulu ieguvēji.

„Domāju, ka pārtraukums konkursam ir nācis tikai par labu. Ja tā nebūtu, tad diez vai tā interese būtu tik liela, kā tagad,” uzskata „Mis Alūksne 2006” titula ieguvēja Baiba Vējiņa – Ruciņa. Tieši viņa bija tā, kas Alūksnes tautas nama foajē sagaidīja konkursa pretendentus, sniedzot viņiem nepieciešamo informāciju un sagatavojot pirms došanās pie žūrijas: konkursa organizatores Evitas Bogdanovas, „Misters Alūksne 2006” titula ieguvēja Roberta Gurska, friziera un pasākuma sponsora Māra Vīgupa, fizioterapeites Līgas Tomsones un vērtēšanas komisijā pieaicinātā eksperta Sandras Apines.

Katrs ar savu mērķi

Uz konkursa atlasi ieradās gandrīz 20 jauniešu. Vairums no viņiem – pēdējo vidusskolas klašu audzēkņi, no kuriem daži uz atlasi devās piepildīt sen lolotu sapni, bet citi, draugu un paziņu mudināti – pieņemt jaunus izaicinājumus. Atsevišķi jaunieši dalībai konkursā pieteicās vien pēdējā brīdī, kad, atlasei tuvojoties beigām, skaitliskā mazākumā esošie puiši aicināja savus draugus un paziņas pievienoties dalībnieku pulciņam. „Jau pirms atlases mēģināju stimulēt savus draugus man pievienoties, taču izdevās pierunāt tikai vienu meiteni,” atzīst Jānis Golubevs, kas konkursam nolēmis pieteikties, lai pamēģinātu kaut ko jaunu.

Par jaunu pieredzi un izaicinājumiem, iesaistoties konkursā, domājusi arī Ieva Skuja, kas gatavošanās procesā labprāt iegūtu jaunus draugus un iespējas sevis pilnveidošanā. „Neko tādu iepriekš neesmu darījusi, tāpēc arī pieņēmu tādu lēmumu. Domāju, ka, lai kas arī tālāk notiktu, pazaudēt neko nepazaudēšu,” viņa saka. Savukārt Oksana Dugane no Zeltiņu pagasta bija viena no diviem pretendentiem, kura uz atlasi ieradās kopā ar māmiņu. Kā izrādās, viņas sniegtais atbalsts meitenei bijis sevišķi nozīmīgs, jo jau vairākus gadus konkursā piedāvātās iespējas ir meitenes klusi lolots sapnis. „Fotografēšanos un uzstāšanos uz skatuves esmu izmēģinājusi jau skolā. Man tas vienmēr ir paticis, tāpēc ļoti ceru uz iespēju beidzot piedalīties šajā konkursā.”

Jaunieši ir kolorīti

Tiesa, kuri no visiem jauniešiem būs kļuvuši par konkursa dalībniekiem, varēs uzzināt tikai piektdienas vakarpusē, kad, individuāli uzaicinātiem, konkursantiem plānota pirmā kopīgā tikšanās. B.Vējiņa – Ruciņa, vērtējot redzētos jauniešus, atzīst, ka viņi visi ir gana kolorīti, lai atšķirtos no pārējiem un spētu papildināt viens otru. Tāpat viņa uzsver, ka izšķirošos panākumus noteiks darbs nodarbībās, par ko atgādina arī konkursa organizatore Evita Bogdanova. „Atlasē jau viņi visi bija apņēmības pilni cīnīties līdz galam,” viņa saka. „Tā kā šogad bija ļoti nopietna žūrija, cerams, pašu dalībnieku teiktais saskanēs arī ar darbiem turpmākajās nedēļās un tam būs savi rezultāti.”

Kategorijas