Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Trešie komandu vērtējumā

Ilze Bogdanova

2008. gada 2. septembris 17:32

800

Līdz ar pēdējā posma norisi aizvadītajā nedēļas nogalē ir noslēdzies Latvijas čempionāts ūdens motosportā, kur Alūksnes ūdens motosporta klubs „Nord Ost” komandu vērtējumā ieguvis trešo vietu.

Labāko komandu trijniekā alūksnieši iekļuvuši pirmo reizi, uzsver Alūksnes ūdens motosporta kluba „Nord Ost” pārstāvis Armands Musts, kas, pēc viņa teiktā, bijis arī šīs sezonas lielākais mērķis. Lai gan izcilu sniegumu individuālajā vērtējumā parādījuši vien atsevišķi sportisti, A.Musts norāda, ka tikai darbojoties visi kopā viņi spējuši sasniegt tādu rezultātu, kā šogad. „Tas ir vecāku, mehāniķu un pašu pilotu nopelns,” viņš uzskata. „Trīs gadu laikā esam beidzot pierādījuši savu varēšanu, iekļūstot labāko trijniekā.”

Augstas vietas individuālā vērtējumā

Augstākās pozīcijas Jūrmalā notikušajā posmā uzrādīja Ivo Egle (JT – 250) un Andis Čikulis (T – 550), kas savās laivu klasēs kļuva par 2. un 3.vietas ieguvējiem. Labāko sešiniekā ierindojās Andris Musts (RN – 2000) un Gints Zālītis (O – 500), kas uzrādīja ceturto labāko rezultātu, bet S – 550 laivu klases pārstāvis Raimonds Špacs ierindojās augstajā 6.vietā. Pateicoties šiem rezultātiem, komanda pēdējā posmā apsteigusi savus sīvākos sāncenšus jeb ūdens motosporta klubu „Mēmeles sports” par desmit punktiem, tādējādi iegūstot trešo vietu Latvijas čempionāta komandu gala vērtējumā.

Jāatgādina, ka Latvijas čempionāts ūdens motosportā norisinājās piecos posmos, no kuriem viens notika Alūksnē. Tajās alūksnieši izcīnījuši vairākas godalgotās vietas un nereti iekļuvuši labāko sešiniekā, tādējādi sniedzot savu artavu komandas kopējā vērtējumā. Tiesa, augstas vietas sportistiem izdevies izcīnīt arī čempionāta individuālajā vērtējumā, kur kopvērtējumā I.Egle ieguvis 3.vietu, A.Musts – 4.vietu, R.Špacs un A.Čikulis – 5.vietu, Dāvis Kaminskis (JT – 250) – 7.vietu, Normunds Sniķeris (RN – 2000) – 8.vietu, O – 550 laivu klases pārstāvji Gints un Edvīns Zālīši – 6. un 11.vietu, bet S – 550 laivu klases dalībnieki Gints Rozenbergs, Reinis Musts un Gints Upenieks – attiecīgi 8., 11. un 12.vietu.

Iziet starptautisko sacensību arēnā

Jāpiebilst, ka jau nākamajā dienā pēc Latvijas čempionāta noslēguma sportisti devušies uz Igauniju, lai startētu kārtējā igauņu čempionāta posmā. Lai gan veiksmīgai sacensību norisei traucēja nelabvēlīgie laika apstākļi vēja un lietus veidā, arī no šī čempionāta alūksnieši mājās neatgriezās bez medaļām: I.Egle ieguvis 2.vietu, A.Čikulis – 3.vietu, D.Kaminskis un G.Rozenbergs – 4.vietu, bet R.Musts – 5.vietu.

Tiesa, jauniešu klases pārstāvjiem šajā nedēļas nogalē gaidāms nākamais lielais pārbaudījums. A.Musts informē, ka sestdien un svētdien Lietuvā norisināsies Eiropas čempionāts jauniešu klasēm. No Latvijas sacensībās plāno piedalīties 10 sportisti, starp kuriem būs arī alūksnieši – vienīgie JT – 250 laivu klases pārstāvji I.Egle un D.Kaminskis. Šajā pašā laikā starptautisko sacensību arēnā atkārtoti izies arī Andris Musts. Viņš dosies uz Čehiju, lai jau otro reizi startētu Eiropas čempionāta posmā FR – 1000 laivu klasē, kur iepriekšējā reizē iegūta augstā 7.vieta.

Kategorijas