Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnes rajona vakarskolai – jauna ēka

Mārīte Dzene

2008. gada 2. septembris 14:17

1113

Alūksnes rajona vakara (maiņu) un neklātienes vidusskolas audzēkņi mācības uzsāk atjaunotā ēkā, kuras kabineti un klases iekārtotas gaišas, modernas un mūsdienīgas.

“Mūsu skola ir ieguvusi pilnīgi jaunu veidolu. No mazas baraku tipa ēkas, kas pēckara gados bija pielāgota skolas vajadzībām, pārceļamies uz glītām, ērtām un patīkamām telpām. Esam ļoti lepni, jo šie līdzekļi ir izlietoti tiem, kuri īsteno mūžizglītības koncepciju. Šajā skolā mācās no 14 gadiem līdz pat sirmam vecumam. Esam pagodināti, ka saņemam šādu dāvanu no rajona padomes,” saka skolas direktore Gunta Grigore.

Pārvar finanšu šķēršļus
Rajona padomes izpilddirektore Gunta Ļuļe atzīst, ka kopā ar padomes priekšsēdētāju Laimoni Sīpolu atnākuši tukšām rokām, jo svētku dāvana ir jau atdota – atjaunota un skolas vajadzībām par 120 procentiem pielāgotā ēka. Tās rekonstrukcijas kopējās izmaksas ir 382,8 tūkstoši latu, turklāt rajona padome ir darījusi visu iespējamo, lai neatliktu un nepārtrauktu renovāciju. Par rajona padomes līdzekļiem tika izstrādāts rekonstrukcijas tehniskais projekts. No valsts investīciju programmas tika piešķirta mērķdotācija 125 000 latu, kam pašvaldība iedalīja līdzfinansējumu 8 400 latu. Pērn tika ņemts aizņēmums 30 000 latu un šogad vēl 181 000 latu aizdevums no Valsts kases, kā arī no rajona padomes budžeta iedalīti 2580 lati telekomunikāciju, datu pārraides un datortīkla ierīkošanai. Nākamajā gadā vēl ir jāturpina apkārtnes labiekārtošana, kurai cer saņemt valsts investīcijas.

Lai pamati ir stipri!
“Saudzējiet savu skolu! Lai tā kalpo mūžizglītībai ilgus gadus!” vēl G.Ļuļe. Ka ēka ir pilnīgi pārvērtusies, kļuvusi gaiša un saulaina, par to pateicības vārdus, ziedus un nelielas dāvanas saņem arhitekte Anda Lejasblusa, SIA “Ozolmājas” būvdarbu vadītājs Viktors Dubovs un visi, kas atbalstījuši projekta īstenošanu, sākot ar 2005.gadu un beidzot ar ēkas nodošanu ekspluatācijā.
Romas katoļu baznīcas Alūksnes draudzes prāvests Rolands Kairišs, iesvētot skolas ēku, uzsver, ka pamatus vajag ne tikai ēkai, bet arī cilvēkam. Tos stiprus veidot palīdz izglītība. “Ko liksit pamatos, tāda arī būs jūsu dzīve,” uzsver R.Kairišs.

Turpina atjaunot skolu ēkas
Izglītības pārvaldes vadītāja Gunta Kupče un arodbiedrības rajona komitejas priekšsēdētāja Laima Aigare sveic kolektīvu jaunajās mājās un rosina ņemt līdzi no vecās skolas visu labo un mīļo, lai tajās būtu tikpat silti un mājīgi. Alūksnes domes priekšsēdētājs Viktors Litaunieks norāda, ka atjaunota vakarskolas ēka ir pirmā bezdelīga. Otra bezdelīga jau lido – tiek rekonstruēta vecā pils mākslas skolai. Un trešajai bezdelīgai tiekot gatavota ligzda. Cerams, ka tās sagatavotas tikpat labā kvalitātē kā vakarskolas ēka.

Kategorijas