Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Dāvina automašīnu atkritumu pārvadāšanai

Mārīte Dzene

2008. gada 28. augusts 13:16

628

Alūksnes pilsētas dome no Holandes palīdzības fonda Latvijai saņēmusi vērtīgu dāvanu – automašīnu atkritumu savākšanai un pārvadāšanai. Tā nodota pilsētas atkritumu apsaimniekotājam – SIA “Rūpe”.

Pašvaldības uzņēmuma valdes loceklis Valfrīds Vilks informē, ka automašīna “DAF” ir lietota desmit gadus. Tās transportēšanu un automašīnas reģistrēšanas izdevumus apmaksā dāvinājuma saņēmējs. Alūksnes domes informācijas aprites speciāliste Evita Aploka norāda, ka automašīna  saņemta no firmas “IRADO”, kura to izmantojusi iepriekš. “Esam gandarīti par sadarbību ar Holandes palīdzības fondu Latvijai, kas pašvaldībai dāvina šo transporta līdzekli. Automašīna noderēs atkritumu apsaimniekošanā. SIA “Rūpe” tehnikas parks tiek atjaunots. Līzingā esam iegādājušies jaunu atkritumu savākšanas un pārvadāšanas automašīnu “Volvo”,” stāsta V.Vilks. Viņš uzsver, ka abas automašīnas uzlabos atkritumu apsaimniekošanu, jo tām ir lielāka ietilpība un vienā reizē uz poligonu varēs nogādāt lielāku savākto atkritumu kravu. Tādējādi tiks ekonomēta degviela. Paredzēts iegādāties arī mazāku automašīnu, jo ar lielajām nevar visur piekļūt.

Uzņēmums nopircis arī jaunus konteinerus nešķirotajiem atkritumiem. Iecerēts mainīt visus apmēram 300 konteinerus, un pirmais sūtījums no Vācijas - 96 konteineri - jau saņemts. Tie tiks trafarēti ar uzrakstu “Rūpe” un izvietoti līdzšinējo metāla konteineru vietā. Alūksnē 14 vietās atrodas šķiroto atkritumu konteineri stiklam, plastmasas izstrādājumiem un papīram. 

Kategorijas