Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Gandrīz desmitniekā

Ilze Bogdanova

2008. gada 28. augusts 09:38

470

Latvijas orientēšanās klubu stafešu sacensībās alūksnieši startēja apvienotajā komandā ar Smiltenes novada orientēšanās kluba „Azimuts” pārstāvjiem. Sacenšoties ar vairāk nekā 40 komandām, viņiem tikai nedaudz pietrūka līdz iekļūšanai labāko desmitniekā.

Sacensību interesantākā nianse slēpjas komandu daudzveidīgajā sastāvā, uzskata orientēšanās kluba „Alūksne” vadītājs Vilnis Veļķeris. Desmit cilvēku kuplajā komandā vajadzēja būt dalībniekiem kā no sieviešu, tā vīriešu vidus, kas pārstāvētu visdažādākās vecuma grupas – sākot no orientieristiem spēka gados līdz pat jaunāko un senioru grupu sportistiem.

Distance 47 kilometru garumā

No orientēšanās kluba „Alūksne” sacensībās startēja Atis Dandens, Toms Dandens, Jānis Kūms, Jānis Veļķeris, Vilnis Veļķeris un Inese Žīgure. Savukārt Smiltenes novada orientēšanās klubu „Azimuts” pārstāvēja Liene Brūvele, Aldis Lapiņš, Voldemārs Nulle un Artūrs Pauliņš.

Kopējā distance, ko veica katra komanda, bija apmēram 47 kilometrus gara, kur īsākais etaps bija 2.4, bet garākais – gandrīz septiņus kilometrus garš. Etapi atšķīrās ne tikai garuma, bet arī sarežģītības ziņā, tādējādi dalībniekiem sev uzticēto posmu veicot atbilstoši katra spējām un varēšanai.

Pietrūkst piecu minūšu

Gandrīz visus etapus Alūksnes un Smiltenes apvienotās komandas dalībnieki veica, ar uzrādīto rezultātu iekļūstot labāko desmitniekā. Atsevišķiem orientieristiem izdevās finišēt pirmajā pieciniekā, kur A.Pauliņš uzrādīja piekto labāko rezultātu. Tāpat starp ātrākajiem sacensību dalībniekiem iekļuva A.Dandena un V.Veļķera tandēms, kurš bija viens no trīs pāriem, kas savu etapu veica paralēli viens otram. Viņi kopīgiem spēkiem izcīnīja otro augstāko pozīciju, no labākajiem attiecīgajā posmā atpaliekot tikai par nepilnām 20 sekundēm.

Gala vērtējumā komanda ierindojās 11.vietā, kopējo distanci veicot 4:17:48 stundās. No iekļūšanas labāko desmitniekā sportistus šķīra piecas minūtes ātrāks laiks, no klubu stafešu uzvarētājiem atpaliekot par 20 minūtēm.

Kategorijas