Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ar dalību pasākumā – apmierināti

Ilze Bogdanova

2008. gada 28. augusts 09:18

775

Šonedēļ noslēgsies Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) īstenotais skolēnu nodarbinātības pasākums vasaras brīvlaikā. Pateicoties tam, Alūksnes rajonā iespēju strādāt šovasar ieguvuši 228 skolēni.

Atgādinām, ka skolēnu vasaras nodarbinātības pasākums tiek rīkots ar mērķi veicināt jauniešu nodarbinātību, sniedzot iespēju iegūt darba prasmes, iemaņas un darba pieredzi dažādās profesijās. Šogad pasākums norisinājās laikā no 2.jūnija līdz 29.augustam, kad skolēni vecumā no 13 līdz 18 gadiem varēja vienu mēnesi strādāt kādā no darba devēju piedāvātajām darba vietām.

Strādā ar centību

Vērtējot pasākuma norisi kopumā, NVA Alūksnes filiāles vadītājas vietniece Anita Muratova atzīst, ka tas izdevies vēl veiksmīgāks, nekā iepriekšējos gados. Pavisam pieteicies 31 darba devējs, no kuriem 16 bijušas pašvaldības vai to pakļautībā esošas iestādes. Pārējie darba devēji pārstāvējuši sabiedrības ar ierobežotu atbildību vai zemnieku saimniecības.

Starp viņu piedāvātajiem darbiem galvenokārt dominēja palīgstrādnieka, sētnieka, apkopēja, pārdevēja, pirmsskolas audzinātāja palīga, pavāra palīga un viesmīļa darba vietas. Atsevišķos gadījumos skolēni veica bibliotekāra, biškopja palīga, lietveža, daiļdārznieka, muzeja gida, skolotāja palīga un laukstrādnieka pienākumus.

„Veicot pārbaudes, mēs pārliecinājāmies, ka apmierināti ir gan paši skolēni, gan viņu darba devēji. Skolēni tāpēc, ka tikuši pie iespējas nopelnīt, veicot darbu, kas viņiem patīk, bet darba devēji – jo jaunieši sev uzticētos darbiņus veica ar lielu centību un atbildības sajūtu,” viņa saka.

Sadarbību turpina

Filiāles vadītājas vietniece atgādina, ka šogad atšķirībā no iepriekšējām reizēm 13 un 14 gadus vecos skolēnus nodarbinājušas tikai pašvaldības. Rezultātā lielākā daļa pasākuma dalībnieku (127) bija gados jaunākie skolēni, jo pašvaldības sevis piedāvātās darba vietas radījušas konkrētiem jauniešiem.

Daļa piedāvājušas darba iespējas arī vecāko klašu skolēniem, pavisam radot 176 darba vietas. Starp aktīvākajām pašvaldībām A.Muratova min Alsviķu pagastu (35), Jaunlaicenes pagastu (25), Jaunannas un Ziemeru pagastus (21), Virešu pagastu (15) un Annas pagastu (11). Pilsētā par vienu no lielākajiem darba devējiem kļuvusi Alūksnes pirmsskolas izglītības iestāde „Sprīdītis”, kurā visas vasaras laikā darbojušies 15 skolēni.

Tāpat A.Muratova norāda, ka gadījumos, kad darba devējs un skolēns sastrādājušies, viņiem bijusi iespēja savu sadarbību pagarināt vēl par vienu mēnesi. Šādu iespēju izpelnījušies 22 skolēni.

Kategorijas