Aluksniesiem.lv ARHĪVS

(papildināts) Atcelta brīvdabas kino izrāde

Mārīte Dzene

2008. gada 28. augusts 17:25

85822

Alūksnes pilsētas dome informē, ka ir atcelta 30. augustā Pilssalas estrādē plānotā brīvdabas kino izrāde „Rīgas sargi”.

Domes izglītības, kultūras un sporta darba organizatore Iveta Kovtuņenko skaidro, ka diemžēl atbalstu atteicis sponsors, kurš solījis finansēt filmas demonstrēšanu. Lai slēgtu līgumu ar filmas izplatītāju – Rīgas Kultūras aģentūru – ir nepieciešami 3000 lati bez PVN. Alūksnes domes budžetā tāda summa filmas demonstrēšanai nav paredzēta. I.Kovtuņenko norāda, ka pieredze liecina – no sponsoriem savākt šādu summu nav iespējams. Turklāt ir grūti prognozēt, kādu summu varētu iekasēt par biļetēm skatītājiem. Šobrīd laika apstākļi ir mainīgi, tāpēc lietus gadījumā to varētu būt maz.

Tilžas pagastā rod iespēju
“Alūksnes Ziņas” sazinājās ar Tilžas pagasta padomes priekšsēdētāju Pēteri Ozoliņu, jo šajā pagastā ir demonstrēta filma “Rīgas sargi”. Viņš stāsta, ka pagastā vēl arvien darbojas kinoteātris, kur apmēram 2 reizes mēnesī tiek rādītas filmas. Par to demonstrēšanu ir slēgts līgums, tāpēc katru reizi jāmaksā tikai noteikti procenti no ieņēmumiem. Savukārt Lielvārdes novada domes priekšsēdētājs Aivars Troska atzīst, ka šo filmu pašvaldība uzsaukusi iedzīvotājiem svētkos. Tiesa, bijusi doma to darīt jau pavasarī, bet tad radušās problēmas. Viņš domā, ka Alūksnē, Pilssalā, skatītāju netrūktu arī par naudu. Viņš pieļauj, ka tā iegūtu daudz no prāvās summas.

Aģentūra gatava vienoties
“Vēlos informēt, ka Alūksnes pilsētas dome nav vērsusies pie kinofilmas “Rīgas sargi” izplatītāja – Rīgas pašvaldības aģentūras “Rīgas Kultūras aģentūra”- ar lūgumu noslēgt līgumu par filmas demonstrēšanu Alūksnē 30.augustā. Slēdzot līgumu par filmas demonstrēšanu reģionālajās kino demonstrēšanas vietās, aģentūra vienmēr ir centusies to padarīt pieejamāku ikvienam Latvijas iedzīvotājam,” skaidro aģentūras mārketinga vadītājs Ivars Jakovels. Filmas demonstrēšanas līgumā ietvertie noteikumi paredz, ka demonstrētājs ar filmas izplatītāju vienojas par biļešu tirdzniecības ieņēmumu līdzīgu sadali.

Kategorijas