Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ieraksta vēlējumu vienotības jostā

Mārīte Dzene

2008. gada 26. augusts 12:27

704

Alūksnes rajona politiski represēto kluba “Sarma” biedri 23.augustā devās uz pilsētas bibliotēku, lai ierakstītu savu vēlējumu Latvijas vienotības jostā. Kluba priekšsēdētāja Dzidra Mazika uzsver, ka tas tika izdarīts vēsturiskā dienā, kurā pirms 69 gadiem tika parakstīts Molotova – Ribentropa pakts.

“Kluba biedri vienotības jostā ierakstīja šādu vēlējumu: “Kā jūras dziesmai varenai un plašai, Tev, Latvija, šalkt mūžībai!”. To ierakstīt bija uzticēts Birutai Smekalovai, bet zem vēlējuma parakstījās visi šī notikuma dalībnieki,” informē Alūksnes domes informācijas aprites speciāliste Evita Aploka.

Akcija “Latvijas vienotības josta” turpinās līdz 18.novembrim. Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienā, 4.maijā, akciju uzsāka laikraksts “Latvijas Avīze” sadarbībā ar Latvijas televīziju un Latvijas radio. Alūksnes pilsētas un rajona iedzīvotājiem ir iespēja ierakstīt savu vēlējumu jostā. To var izdarīt pilsētas bibliotēkā tās darba laikā un pilsētas domē, sazinoties ar pašvaldības izglītības, kultūras un sporta darba organizatori Ivetu Kovtuņenko (telefons 64381504 vai 29131404). Rajona pašvaldības, skolas un citas organizācijas var saņemt jostu un daļu no tās ruļļa, lai pievienotu savus vēlējumus. Alūksnes pilsētas bibliotēkas vadītāja Iveta Ozolņa stāsta, ka jostas ruļļa daļa bija nodota Pededzes pamatskolai, kad tā svinēja 70 gadu jubileju, un Alsviķu pagasta padomei akcijas “Gaismas tilti” laikā. No trim bibliotēkai nodotajiem jostas ruļļiem viens jau ir piepildīts ar vēlējumiem, otrs – pusē.

Kategorijas