Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Svētkus svin ielas garumā

Ilze Bogdanova

2008. gada 25. augusts 10:39

748

Maza, bet īpaša – iespējams, šādi priekšstati par Api veidojās ikvienam, kas tajā viesojās aizvadītajā nedēļas nogalē, kad pilsētā norisinājās tās 80 gadu jubilejas svinības.


Sākušās piektdienas vakarpusē ar piedalīšanos akcijā „Gaismas tilti”, svinības turpinājās līdz pat vakardienai, pilsētai ieejot devītajā tās pastāvēšanās gadu desmitā.

Ekskursija caur vēsturi

Par jubilejas svinību galveno norises vietu bija izvēlēta Pasta iela, kas ir vecākā iela pilsētā. Akcentējot tās vēsturisko pusi jeb laika liecības, ko tā sevī veidojusi pēdējo 80 gadu laikā, svētku dalībnieki tika aicināti ekskursijā gandrīz visas ielas garumā. Pie katras mājas bija izlikta plāksnīte ar informāciju par tās vēsturi. Balstoties uz to, bija veidots arī svētku piedāvājums, kur, piemēram, pie bijušās mūzikas skolas ēkas koncertu sniedza tās tagadējie audzēkņi, bijušās fotodarbnīcas vietā ikviens varēja iejusties modeļa lomā, izvēloties sev atbilstošāko tērpu, bet bijušās beķerejas tuvumā klātesošie varēja nodegustēt Apes saimnieču gatavotos gardumus.

Svētkus noslēdz ar salūtu

Savu kulmināciju svētki sasniedza vakarpusē, kad neilgi pēc čellu trio „Melo-M” un deju grupas „Dzirnas” kopīgi veidotās izrādes noskatīšanās, klātesošie tika aicināti pulcēties pie pašvaldības ēkas. Līdzās tai visas dienas garumā tika veidots Saules vainags no ziediem, kura darināšanā iesaistījās vairāk nekā astoņdesmit uzņēmumi un iestādes. Tuvojoties pusnaktij, šajā ziedu vainagā tika aizdegtas svecītes, bet, iestājoties jaunai dienai, sekoja svētku salūts. Savukārt svinību pēdējā dienā jeb vakar visi tika aicināti uz Apes dramatiskā kolektīva „Ducis” iestudēto izrādi, lai, pēc rīta pusē notikušajiem kapu svētkiem, pieliktu pēdējo punktu jubilejas svinēšanā.

Kategorijas