Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Veterinārā dienesta pārvalde - jaunās telpās

Mārīte Dzene

2008. gada 21. augusts 17:35

1349

Pēc jurģiem Pārtikas un veterinārā dienesta Alūksnes pārvaldes darbinieki jau iedzīvojušies jaunajās telpās Alūksnē, Dārza ielā 5. Tur otrajā stāvā ir plašas un ērtas telpas.

“Jurģi bija vajadzīgi, jo mainījās unibankas ēkas īpašnieks. Saskaņā ar noslēgto līgumu tajā vairs nevarējām palikt, jo jaunais īpašnieks – pilsētas dome - līgumu nepagarināja. Meklējām telpas, kas būtu pilsētas centrā un ērti pieejamas zemniekiem, pārtikas ražotājiem un tirgotājiem. Protams, svarīgi ir nodrošināt konfidencialitāti sarunās. Šīs telpas mūs pilnībā apmierina,” stāsta pārvaldes vadītājs Marģers Kamerāds.

Pārvaldes īpašumu nodos privatizācijai
Tagad ir atsevišķi kabineti pārtikas un veterinārā dienesta speciālistiem, turklāt kopējā platība ir vairāk nekā divas reizes lielāka (200 kvm) nekā bija SEB bankas ēkā. Tas nozīmē, ka inspektori darba telpās plauktos var glabāt visu nepieciešamo aprīkojumu un materiālus. Tiesa, zāles semināru rīkošanai nav. To turpmāk īrēs citviet. “Pagrabtelpā ir noliktava, kur atrodas saldējamās kameras. Tur inspektori var nomazgāties dušā pēc fermu apmeklējuma, kā arī ir iekārtota laboratorija izmeklējumiem,” akcentē M.Kamerāds. Lai gan pirms kāda laika bija iecere pārvaldes īpašumu Malienas ielā atjaunot, tagad šī doma atmesta. Tai būtu vajadzīgs daudz līdzekļu. Turklāt tā būtu tikai administratīvā ēka, bet tagad perspektīvā iecerēts tur ierīkot veterināro pakalpojumu kompleksu.

Alūksnē veidos veterināro centru
Nosūtīta vēstule Zemkopības ministrijai, lai šo ēku nodotu privatizācijai. Iespējams, ka perspektīvā šajā vietā tiks īstenots projekts, ierīkojot reģionālu veterināru centru. Tajā paredzēts veikt diagnostiskus izmeklējumus, nodrošināt viesnīcas pakalpojumus, zobu un mutes higiēnu, labot zobus suņiem, ierīkot suņu un kaķu patversmi. “Iecere ir ar perspektīvu, jo līdz šim nekas tamlīdzīgs nav bijis Vidzemē. Šajā centrā būs arī aptieka un mazo dzīvnieku barības veikals. Tas ir vajadzīgs, lai saimnieki varētu savus mīluļus atstāt viesnīcā, ja paši aizbrauc uz ilgāku laiku,” skaidro M.Kamerāds. Paredzēts ierīkot patversmi klaiņojošiem dzīvniekiem. Savukārt par tiem suņiem un kaķiem, kuri izgājuši uz ielas, pašvaldības policijai jāprasa atbildība no saimniekiem. Daudzdzīvokļu māju pagrabos un kāpņu telpās dzīvojošos kaķus sterilizēs un palaidīs ierastajā vidē. Ir doma veidot arī kapsētu mazajiem dzīvniekiem. “Tā ir laba lieta, tāpēc mums šī pieredze ir jāpārņem. Tiesa, tā vēl ir tāla vīzija, bet agrāk vai vēlāk tāda kapsēta būs,” saka M.Kamerāds.

Kategorijas