Aluksniesiem.lv ARHĪVS

(papildināts) Atbrīvo domes priekšsēdētāja vietnieku

Mārīte Dzene

2008. gada 21. augusts 14:37

14113

Šodien Alūksnes domes sēdē ar deputātu balsu vairākumu no domes priekšsēdētāja vietnieka amata atbrīvots Ainars Melders. Tagad viņš ir tikai pašvaldības deputāts. Lēmums pieņemts, sešiem deputātiem balsojot “par” un pieciem “pret”.

“Man par savu darbu nav jākaunas. Arī piecu deputātu iesniegumā nav norādīts iesmels, kāpēc mani jāatbrīvo no amata. Taču atklāti varu pateikt, ka pēdējos trīs mēnešos man ar domes vadību nav kontaktu,” saka A.Melders. Domes priekšsēdētājs Viktors Litaunieks atzīst, ka atbrīvošanas iemesls ir savstarpējas sapratnes un uzticības trūkums.

Neapmierina domes politika
“Tā politika, kas pēdējā laikā tiek īstenota domē, neapmierināja domes priekšsēdētāju. Tāpēc viņš vēlas mainīt partnerus. Pagaidām citu vietnieku neievēlēja, jo par to vēl tiks spriests. Iespējams, ka ar laiku šo lēmumu atbalstīs vēl citi deputāti, kuri sēdē bija pret, jo nebija pārliecināti par izmaiņu. Būs sarunas un tiks veidota jauna koalīcija,” komentē deputāts Armands Musts. Viņš atzīst, ka pārstāv tos deputātus, kuri šādu procesu virzīja jau pirms diviem gadiem. Toreiz neizdevās vienoties, bet šoreiz pats domes priekšsēdētājs vēlējās mainīt sadarbības partnerus. Iespējams, ka būs vēl citas izmaiņas domē.

Uztraucas par pilsētas attīstību
“Man ir saprotama Armanda Musta un Edvīna Friča Svara attieksme. Viņi parakstīja iesniegumu par manu atbrīvošanu, jo es savulaik parakstīju iesniegumu pret viņiem. Tā ir normāla politika. Tomēr gribu jautāt, vai deputāti balso par pilsētas attīstību vai pasaku teikšanu un klajiem meliem. Tiesa, es nespēju vadīt visu domes darbu no “otrā krēsla”,” skaidro A.Melders. Viņš uzskata, ka sešas balsis neliecina par vairākuma lēmumu. Tā esot politiskā un ekonomiskā krīze Alūksnē. Turklāt pieciem iesnieguma parakstītājiem pievienojies sestais deputāts, “lai izbeigtu šo murgu”.  “Tas nenāks par labu ne pilsētai, ne arī tās iedzīvotājiem. Domē apvērsumu gatavoja jau 7.aprīlī, tāpēc neesmu pārsteigts par šādu rīcību. Tagad pati dzīve parādīs, kas ir kas, jo attīstība apstāsies,” atzīst A.Melders. Viņš esot priecīgs un pateicīgs visiem, kas balsoja par tā atbrīvošanu no domes priekšsēdētāja vietnieka amata.

Kategorijas