Aluksniesiem.lv ARHĪVS

(papildināts) Baltijas čempionātā rāda klasi

Mārīte Dzene

2008. gada 19. augusts 14:45

1287

Sestdien Alūksnes ezerā tika aizvadīts Baltijas čempionāta ūdens motocikliem noslēguma posms, kurā sportisti sacentās par uzvaru gan šajā posma, gan sacensību kopējā vērtējumā.

“Šis bija vissirsnīgākais, turklāt labi organizēts čempionāta posms Latvijā. To apliecināja ātrā reakcija, kad vajadzēja sniegt medicīnisko palīdzību sadursmē cietušam ūdensmotocikla vadītājam. Bija padomāts arī par balvām un ziediem, turklāt šī vieta sacensībām ir izraudzīta ļoti veiksmīgi. Apmeklētāju bija daudz, un varēja redzēt, ka ir interese, jutām arī atbalstu,” atzīst sacensību dalībniece Ieva Valpētere.

Sacenšas četrās klasēs  
Sacensības notika četrās dažādās klasēs. Trīs no tām bija stāvus vadāmo motociklu klases – standarta, pārbūvēto un motociklu sievietēm, viena – sēdus vadāmo motociklu klase. Katras klases dalībniekiem bija trīs braucieni, kuru kopvērtējumā noteica uzvarētāju. “Šis bija pēdējais Baltijas čempionāta posms. Tas nozīmē, ka tika noskaidroti gan uzvarētāji šajā posmā, gan arī kopvērtējumā,” norāda I.Valpētere.

“Ski super stock” klasē pirmo trīs vietu ieguvēji Alūksnē ir Martens Kaldve, Enns Adamsons un Ints Šteinbergs, kurš čempionāta kopvērtējumā ir uzvarētājs.”Lady ski” klasē startē sievietes. Tajā gan čempionāta posmā, gan kopvērtējumā uzvarētāja ir Liene Allere. Aiz viņas otrajā vietā – Elīna Karnema, trešajā vietā - Elga Uzare, turklāt Elīnai ir otrā vieta arī kopvērtējumā. Ieva Valpētere Alūksnē bija ceturtā, bet kopvērtējumā ieņem piekto vietu.

Jānis Uzars uzvar čempionātā
“Ski stock” klasē maksimālo punktu skaitu Alūksnes ezerā sasniedza Jānis Uzars, kurš ir uzvarētājs arī kopvērtējumā. Raitis Stakinovs ir otrās vietas ieguvējs abos vērtējumos, bet Marts Mēru bija trešais tikai čempionāta pēdējā posmā, savukārt kopvērtējumā – Markus Lutsokerts. Alūksnieši redzēja kā sīvā cīņā “Runabout” klasē uzvar Marguss Keskula, atstājot aiz sevis Andri Karolu un Valēriju Trujevtsevu, kurš savukārt ir uzvarētājs kopvērtējumā. Baltijas čempionātā  otrās vietas ieguvējs ir M.Keskula, trešajā vietā – Olavs Kivi, kurš Alūksnē palika astotais.    

Kategorijas