Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Uztrauc peldvietas liktenis

Agita Auziņa

2008. gada 15. augusts 11:34

962

Siseņu ezers, kas atrodas Jaunalūksnes pagastā, ir izslavēts ar savām ārstnieciskajām spējām. Tomēr peldētājus uztrauc tā nesakoptība, arvien pieaugošais krastmalas piesārņojums.

„Uz šo ezeru peldēties nāk ļoti daudz cilvēku. Ir tādi, kas atkritumus aiz sevis savāc, bet ir tādi, kas tos turpat izmētā un atstāj. Ir stereotips - ja vieta nav atbilstoši labiekārtota, tad var piemēslot. Brīvdienās tepat pie ezera notiek ballītes, pie paša ezera krasta brauc mašīnas. Nav jau zīmes, ka nevar šeit iebraukt, bet neviens arī necenšas to izlikt. Visnepatīkamāk ir tad, ja vēl izdomā mašīnu ezerā nomazgāt,” stāsta ezera apmeklētāja Līga Medne un ierosina arī piemēroti aprīkot šo vietu – uzstādīt atkritumu urnas, ierīkot ugunskura vietu, soliņus, pārģērbšanās kabīnes.

„Ar saviem ierosinājumiem esam griezušies pašvaldībā, bet līdz šim sadzirdēti neesam. Pagājušajā sezonā iesniedzām 50 cilvēku parakstītu vēstuli. Esam gatavi arī paši piedalīties kādos sakopšanas darbos. Palīdzēsim, rīkosimies kopā,” saka L.Medne. Jaunalūksnes pagasta pašvaldības priekšsēdētāja Benita Jušvajeva atzīst, ka ierosinājumus saņēmusi, bet viss nav tik vienkārši. „Vēl tikai šogad zeme pagastam ir lietošanā, tā mums nepieder. Uz svešas zemes mēs neko nevaram darīt, varam tikai sakop, nekādus projektus neatbalstīs, jo nevaram uzrādīt zemesgrāmatu. Līdz ar septembri zeme vispār pāries valsts īpašumā, mēs centīsimies ministrijai pierādīt kādiem mērķiem to varētu izmantoto un atdot pagastam. Tomēr garantijas nav,” saka priekšsēdētāja.

Kategorijas