Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Iegūst godalgas čempionātā

2008. gada 13. augusts 09:11

690

Alūksnietis Edgars Bertuks šajās brīvdienās kļuva par Latvijas čempionu orientēšanās sprintā un par čempionu orientēšanās garajā distancē.


Pagājušās nedēļas nogalē Rīgas rajonā risinājās Latvijas 2008. gada čempionāts orientēšanās sprintā un garajā distancē. „Visumā, Latvijas čempionāts orientēšanās sprintā un garajā distancē ir prestižākās un viskuplāk apmeklētās sacensības Latvijā aiz trīs dienu sacensībām Kāpa, kurās startē aptuveni 2000 dalībnieku. Mēs ļoti priecājamies par puišu spēju izcīnīt medaļas,” stāsta Alūksnes rajona padomes padomnieks sporta darbā Vilnis Veļķeris.

9. augustā Krimuldas pagasta Raganā notika orientēšanās sprintā, kur E. Bertuks ieguva 1. vietu V21E grupā pārvarot 3,4 km garu distanci un 26 kontrolpunktus. Godalgas orientēšanās sprintā mājās pārveda arī „Alūksnes OK” pārstāvji Sixten Sild V40 grupā un Tom Sild V20 grupā, katrs savā grupā ierindodamies 2. vietā.

10. augustā Sējā startēja un Vecmurjāņos finišēja orientēšanās garās distances dalībnieki. Šajā distancē E. Bertuks V21E grupā arī finišēja kā pirmais un kļuva par 2008. gada Latvijas orientēšanās garajā distancē čempionu savā grupā veicot 15,7 kilometru garu distanci un 36 kontrolpunktus. Orientēšanās garajā distancē vīriešiem no „Alūksne OK” godalgas ieguva Tiom Sild, savā grupā V20 izcīnot 1. vietu, šajā pašā grupā 3. vietu ieguva Jānis Kūms. V18 grupā no „Alūksne OK” 3. vietā ierindojās Toms Dandens. Latvijas čempionātā orientēšanās garajā distancē sievietēm godalgu ieguva Iveta Veļķere, kas S21B grupā finišēja 2. vietā. 

Kategorijas