Aluksniesiem.lv ARHĪVS

(papildināts) Ugunsgrēkā gājis bojā cilvēks

Mārīte Dzene

2008. gada 12. augusts 13:21

820

Traģisks ugunsgrēks 11.augusta naktī bija Alsviķu pagasta Rezakā. Tajā dzīvību zaudēja 60 gadus vecs vīrietis. Tiek pieļauts, ka viņš otrajā stāvā bija aizmidzis ar degošu cigareti, jo tur sākās degšana.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Alūksnes brigādes komandieris Igors Dovgans informē, ka pusotra stāva dzīvojamajā mājā atradās vēl divi cilvēki. Bet tie ar kaimiņu palīdzību spēja izkļūt no degošās ēkas. Ar dūmiem vairāk saindējies bija 62 gadus vecs vīrietis, kurš bija guvis arī nelielas traumas, tāpēc viņu nogādāja slimnīcā. “Izsaukumu saņēma pulksten 1.38. Uz ugunsgrēka vietu devās divas autocisternas no Alūksnes un viena no Apes posteņa. Diemžēl kaimiņi degšanu bija pamanījuši pārāk vēlu, kad pret tumšajām debesīm bija redzama liesmu atblāzma. Tāpēc glābēji ieradās, kad māja dega pilnā apjomā un jumts jau bija iebrucis,” stāsta I.Dovgans.

Ūdeni nepārtrauktai dzēšanai vajadzēja pievest, jo tuvumā nav ūdens ņemšanas vietas. Iespējamais ugunsgrēka iemesls ir neuzmanīga rīcība ar uguni, taču to vēl noskaidros policijas izmeklēšana.
Alsviķu pagasta padomes priekšsēdētāja Sandra Zeltiņa norāda, ka bojāgājušajam nav tuvinieku, tāpēc bēres rīkos pašvaldība. Tā kā nodegusī māja nav atjaunojama, tās iemītniekam pēc izrakstīšanas no slimnīcas piedāvās iespēju dzīvot pansionātā. Abi nodegušajā mājā dzīvojošie vīrieši atradās pašvaldības sociālā dienesta aprūpē. Diemžēl nereti viņi lietoja alkoholu. Iespējams, ka šī reize bija liktenīga.

Kategorijas