Aluksniesiem.lv ARHĪVS

(papildināts) Karro - pasaules junioru čempions

2008. gada 12. augusts 10:35

1506

Latvijas motosportists Matīss Karro Nīderlandē notiekošajā pasaules junioru čempionātā motokrosā divu braucienu summā izcīnīja uzvaru un kļuva par pasaules junioru čempionu 125 cm3 klasē. Tādējādi viņš kļuvis par otro latvieti, kas MX2  (125 cm3)  klasē izcīnījis šo titulu (2004. gadā šāds sniegums bijis pa spēkam Ivo Šteinbergam).

Informācijā mājas lapā www.e-sports.lv norādīts, ka pirmajā braucienā mūsu sportists palika otrais, piekāpjoties vien pirmā brauciena uzvarētājam Sirilam Klīnam Kromhofam. Mūsu sportists uzvarētājam zaudēja 16 sekundes, bet par tik pat lielu laiku apsteidza trešās vietas ieguvēju Melu Pokoku. Bez Matīsa sacensībās piedalījās vēl trīs mūsu sportisti – Dāvis Ivanovs palika 12. vietā, Toms Macuks ieņēma 15. vietu, bet Augusts Justs palika 22. vietā.

 „Nīderlandietis  Gronholfs  bija mans spēcīgākais konkurents . Pirmajā braucienā es „vinnēju” startu, bet  tad  Gronholfs mani apdzina, un es finišēju otrajā vietā, zaudējot 16 sekundes. Otrajā braucienā startā biju trešais. Pēc trim apļiem izvirzījos vadībā, noturēju šīs pozīcijas un  tā arī finišēju,” stāsta jaunais pasaules čempions,” Hērdes trase bija ļoti smaga un sarežģīta”.  Viņš atzist, ka ir priecīgs par šo sacensību un uzskata, ka šis sasniegums ļoti ietekmēs uz labo pusi viņa turpmākās gaitas.

Par Matīsa uzvaru  sevišķi priecīgi ir apenieši, jo savas motosportista gaitas viņš sācis motoklubā „Ape” un arī pašlaik viņš dzīvo Apē. Jaunā sportista tēvs Ainārs Karro ir vienlaicīgi arī dēla treneris un mehāniķis, un uzvarās kaldināšanā nenoliedzami  milzīgs ir viņa un citu atbalstītāju ieguldījums.  Pašlaik Matīss  startē savā  komandā „Karro MX” un pašlaik  brauc ar „Suzuki” firmas  motociklu. „Mēs neviens nevaram iedomāties, kāds ceļš līdz šai uzvarai ir aiziets,” saka motokluba”Ape vadītājs Mairis Levans.” Šo sasniegumu nav iespējams pārvērtēt!”

Pasaules čempionātā piedalījās arī vairāki citi Latvijas sportisti -   Dāvis Ivanovs, Toms Macuks, Augusts Justs, Niks Apfelbaums.

Kategorijas