Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnieši izcīna godalgas

2008. gada 11. augusts 16:57

741

Alūksnes vieglatlēti aizvadītās nedēļas nogalē piedalījās vairākās sacensībās. Gan no Igaunijas, gan no sacensībām Kuldīgā mājup tika pārvestas godalgas.

Vienas no pēdējām stadiona sacensībām jauniešiem norisinājās 7. un 8. augustā Valgā, Igaunijā. Baltijas valstu jaunatnes izlašu sacensībās no Alūksnes bērnu un jaunatnes sporta skolas valsts izlasē bija divas audzēknes – Līga Tuča un Nadīna Dudare. L. Tučas startu diemžēl var atzīt par neveiksmīgu, atklāj sporta skolas vieglatlētikas treneris Ilgvars Vaskis, viņa salēkusi 10 centimetrus zem sava parastā augstuma un ierindojās tikai 5. vietā. N. Dudare startēja 800 metru skrējienā un izcīnīja 3. vietu. N. Dudare sekundes attālumā ir pietuvojusies Terēzes Vimbas līmenim, kura ieguva 1. vietu, starp viņām 2. vietā pamanījās finišēt lietuviete. T. Vimba ir pagājušā gada Latvijas pieaugušo čempionāta čempione 800 metros, kas norāda uz N. Dudares atzīstamo startu.

Tajās pašās dienās Kuldīgā notika Latvijas Republikas čempionāts pusmaratonā un „satelīt” distancēs, kurā startēja divi Alūksnes sportisti. Tautas klasē no Alūksnes sporta skolas startēja Jaroslavs Halimoškins, kas startējot 5 kilometru distancē un „satelīt” distancē, bija pārāks un ieguva 1.vietu. Veiksmīgas sacensības aizvadīja arī alūksniete Ilona Marhele, kas savā U – 23 grupā pusmaratona distancē palika otrā, zaudējot Jeļenai Prokopčukai.

Kategorijas