Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Dziesmas vasarai skan Māriņkalnā

Agita Auziņa

2008. gada 11. augusts 11:00

600

Dziesma vieno, dziesma sasauc cilvēkus un vienīgi dziesmai nav nekādas valodas barjeras, lai arī kādā valodā tā tiek dziedāta. Par to varēja pārliecināties ikviens, kas bija klāt ansambļu festivālā „Dziesmas vasarai” Māriņkalnā.

Koncerts patika visiem

Festivālā piedalījās ne vien mūsu rajona ansambļi, bet arī dziedātāji no kaimiņvalstīm Igaunijas un Lietuvas. Latviešus pārstāvēja dziedošie kolektīvi no Veclaicenes, Mārkalnes, Ziemeriem. Dziesmas skanēja gan sieviešu, gan senioru, gan jaukto vokālo ansambļu izpildījumā un visu šo kolektīvu vadītāja ir Ilze Briediņa. Koncertā varēja dzirdēt Veru karavīru dziesmu ansambli un Lullemas kultūras nama jaukto vokālo ansambli no Igaunijas, sieviešu vokālo ansambli “Žemina” un tautiskās mūzikas kapelas “Bride” no Lietuvas.

Tradīciju cer turpināt

Festivāls bija sirsnīgs un patiešām interesants. Nebeidzama aplausu jūra sāka skanēt līdz ar pirmās dziesmas akordiem un tie beidzās vienīgi pasākuma izskaņā. Ikvienam bija skaidrs, ka kolektīvu sadraudzība ir izdevusies un šī nebūt nav vienīgā tikšanās un kopīgi koncerti vēl sekos. Pasākuma saimniece Ilze Briediņa stāsta, ka doma par festivāla rīkošanu radās pēc piedalīšanās ansambļu festivālā Lietuvā. “Šogad visas Baltijas valstis vieno kopīgs notikums – republiku 90 gadu jubilejas. Tieši tāpēc šis ir īstais laiks, lai dibinātu ciešu sadraudzību ar kaimiņvalstu dziedātājiem. Interesanti, ka visi ansambļi šeit viesojās pirmo reizi, bet viņiem šeit patīk,” saka I.Briediņa un atzīst, ka šādos festivālos tiek iegūti jauni draugi, arī pieredze un pašpikotas dzirdāmās dziesmas.

Šāda veida festivāls Māriņkalnā tik rīkots pirmo reizi, bet domājams, ka tradīcija tiks turpināta un ansambļi šeit ieradīsies ne vienu reizi vien. “Pēc zāles reakcijas un skanīgajiem aplausiem zālē var secināt, ka pasākums ir izdevies. Iesākto tradīciju ir jāmēģina turpināt,” ir pārliecināta Ziemeru pagasta padomes priekšsēdētāja Valda Zeltiņa un cer, ka turpmākajos gados izdosies piesaistīt vairāk ansambļu.

Kategorijas