Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Uzvar kaimiņrajonu pārstāvji

Arnita Deigele

2008. gada 11. augusts 11:00

1326

Vakar Apē, jau otro reizi notika ”PHILIPS MTB maratona 2.posms” un “Vaidavas kauss MTB maratonā”, kurā pirmās 52 kilometru garajā distancē uzvarēja madonietis Raivis Zīmelis un 29 kilometru distancē – Guntars Ceplītis no Valmieras.

Alūksnes rajonu šajā velo maratonā pārstāvēja vairāki sportisti - Gunārs Rozenbergs un Rolands Zarītis no Alūksnes, Viesturs Kazainis un Juris Priževoits no Ilzenes, Atis Šaicāns no Zeltiņiem, Reinis Gusts no Jaunlaicenes un citi sportisti, diemžēl šoreiz godalgotās vietas iegūt neizdevās.

Spēkus varēja mērot divās distancēs

Pusdienlaikā no Apes mototrases tika dots starts 52 kilometru garās distances dalībniekiem, kuri devās gar Vītuma un Kalekaura ezeru, pāri Peļlu upītei un nokļuva Igaunijā, Paganamā. Pēc tam gar Ilgāja ezeru atgriezās Latvijā un devās uz Drusku pilskalnu, no kura savukārt uz Grūbes HES un vēlāk finišēja Apes mototrasē. Šajā distancē otro vietu ieguva Jānis Ozols no Tukuma un trešo vietu – rīdzinieks Ervīns Smoļins.

29 kilometru garajā distancē otro vietu ieguva Jānis Rapa un attiecīgi trešo vietu  - Kaspars Eglītis.

Starp abu distanču startiem turpat mototrasē notika sacensības bērniem, kurās piedalījās vairāk, kā piecdesmit bērni vecumā no trīs līdz desmit gadiem. Uzvarētāji bija visi, jo vislielākais prieks bija par pašu piedalīšanos sacensībās, kā arī visiem bērniem tika balviņas.

Sacensības vērtē kā izdevušās

Apeniete Nadīna Bērziņa stāsta, ka viņa riteņbraukšanas sacensībās bērniem šogad piedalās pirmo gadu, taču nākamgad noteikti piedalīsies atkal, jo viņai sacensības ļoti patika. 

„Sacensībās kopā ar bērniem piedalījās 490 dalībnieki un tas ir krietni vairāk, kā pagājušajā gadā,” atzīst viens no maratona organizatoriem Mairis Levans. Viņš stāsta, ka šo sacensību organizēšanā iesaistījušies apmēram simts cilvēku. M. Levans pauž, ka sacensības kopumā ir izdevušās un ir liels prieks par to, ka tās iegūst arvien lielāk popularitāti gan dalībnieku, gan līdzjutēju starpā, kā arī viņš cer, ka šis velo maratons turpmāk kļūs par ikgadēju tradīciju Apē.

Kategorijas