Aluksniesiem.lv ARHĪVS

(papildināts) Metam pa vecam, lecam pa jaunam

Agita Auziņa

2008. gada 8. augusts 16:09

1570

Piektdien daudzās pašvaldībās neritēja tik ierastais un ikdienišķais darba ritms. To nomainīja sportiskas un atraktīvas aktivitātes, jo Atē notika 14. Alūksnes rajona pašvaldību darbinieku sporta spēles, kam šogad izvēlēta devīze „Metam pa vecam, lecam pa jaunam”.

Piedalās visas pašvaldības

Šīs sporta spēles ir īpašas ar to, ka tajās piedalās pilnīgi visas 20 rajona pašvaldības, kas ir nebijis notikums. Tāpat arī jāpiemin, ka sporta spēlēs sava komanda ir rajona padomei. Spēļu diena iesākās ar vizītkartes demonstrēšanu un jāteic, ka izdomas un radošas pieejas šeit netrūka. Vairāki pagasti prezentācijas bija sasaistījuši ar olimpiskajām spēlēm Ķīnā, tāpat arī neizpalika humors par novadu veidošanas procesu. Interesants bija rajona padomes, kas ir visu pašvaldību mamma, priekšnesums – rādītas tika kāzas, kas tiek arī saistītas ar novadu veidošanu. „Saistības labas, ja no brīvas dabas. Lai šajās precībās visi būtu ieguvēji,” teica rajona padomes izpilddirektore Gunta Ļuļe.

Pēc vairāku stundu ieilgušās priekšnesumu rādīšanas visi lieliem joņiem metās sportiskās aktivitātēs. Savas spējas bija iespēja pārbaudīt – stafetē, mēlēs jeb avīzes plēšanā, palagu vēdināšanā (volejbols), sliekas peldināšanā jeb makšķerēšanā, peles sišanā, iemešanā (soda metieni basketbolā), zirga fragmenta mešanā, olu horizontā (orientēšanās aizsietām acīm ar olām rokās), kriketā jeb „šurpu turpu pa pļāvu”, visi gali ūdenī, šautriņu mēšanā jeb „kredītbrīvdienās” un atrakcijā „Novadu krēsli”, kas bija īpaša sacensībā vienīgi pašvaldību vadītājiem. Jautrības, dzīvesprieka, smieklu un jauku kopā būšanas brīžu patiesi netrūka!

Spēļu tradīcija apdraudēta

Lai gan šīs spēles bija draudzīgas un spraigu cīņas brīžu maz, godalgotās vietas un medaļas tika dalītas tik un tā. Kopvērtējumā 3.vietu ieguva Apes pilsētas ar lauku teritoriju komanda, 2.vietu izcīnīja Alūksnes rajona padomes kolektīvs, bet šos sacensību līderi, tātad 1.vietas ieguvēji ir Malienas pašvaldības darbinieki. Līdz šim bija tradīcija, ka pirmās vietas ieguvēji rīko sporta spēles nākošajā gadā. Alūksnes rajona padomes padomnieks sporta jautājumos Vilnis Veļķeris skaidro, ka nav zināms vai tradīciju būs iespējams turpināt arī jaunajos novados. Īpaši godināta tika arī Alūksnes pilsētas domes komanda, kuras rādītā vizītkarte tika novērtēta visaugstāk.

Annas pagasta padomes priekšsēdētājs Aivars Fomins atzīst, ka šīs sporta spēles ir ļoti vērtīgas. „Mēs iepazīstam tuvāk paši savus darbiniekus, kā arī varam iepazīt citās pašvaldībās strādājošos. Varam parunāt ar kolēģiem brīvākā gaisotnē un nedomāt tikai par darbu. Šādi pavadīts brīvais laiks ir interesants,” saka A.Fomins. Viņš arī izsaka lielu paldies savai darba grupai, kas enerģiski un ne mirkli nepagurstot cītīgi gatavojās šīm spēlēm, tāpat pateicība izskan visiem atbalstītājiem – „Parex” bankai, zemnieku saimniecībai „Mūrnieki”, veikaliem „Sandors”, „Rota”, „Goba”, „ABBA”, „Mājai un dārzam”, AS „Baltikums”, Alūksnes rajona padomei, SIA „Energoceltnieks”, „Alta S”, „Pamati”, „Vidzemes papīrs”, „Rubate”, „Deiwoss”, AS „Aldaris”.

Kategorijas