Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pateicas pilsētas sētniekiem

Mārīte Dzene

2008. gada 8. augusts 08:00

936

Alūksnes pilsētas dome pateicās par darbu 12 sētniekiem, kuri diendienā rūpējas, lai pilsēta būtu tīra un sakopta. Viņi saņēma Valmieras tirdzniecības centra “Valleta” dāvanu kartes.

Ēriks Avans un Arkādijs Kustovs atzīst, ka sievietes sētnieces esot čaklākas. Tomēr šis darbs ir smags, tāpēc piemērotāks vīriešiem. Arī viņi neslinko. No rīta Ē.Avans un A.Kustovs satīra savu teritoriju Tālavas un Uzvaras ielā un pēc tam veic papildu darbus. Pļauj zāli, sagrābj to, izzāģē vecos kokus, palīdz kraušanas un citos darbos pirms un pēc dažādiem pasākumiem. “Daudz nākas darīt, lai novērstu jauniešu postījumu sekas. Jāsavāc sasisto pudeļu stikli, jāizvelk no dīķa atpūtas soliņi, atkritumu urnas...” stāsta A.Kustovs. Viņš atzīst, ka sētnieki ir saimnieki ne tikai savā teritorijā, bet jūt atbildību, lai visa pilsēta būtu tīra un sakārtota. “Alūksne kļūst arvien skaistāka. Atzinību gan saņemu pirmo reizi tāpat kā Arkādijs, lai gan strādājam 4 – 5 gadus. Tas, protams, ir patīkami,” saka Ē.Avans. Arkādijs piebilst, ka dažkārt “paldies” var dzirdēt arī no gājējiem. Savukārt Ēriks uzklausījis tūristu atzinību par nopļauto zālienu.

Pašvaldības balvas saņēma SIA “Alūksnes nami” un pašvaldības aģentūras “Spodra” sētnieki: Valda Vasile, Ēvalds Pulks, Inita Ribaka, Guntis Stūrītis, Jāzeps Kokarevičs, Sergejs Podziguns, Geļfizja Minnibajeva, Vija Dišlere, Maija Stalde. Guļsina Razmislova, Arkādijs Kustovs un Ēriks Avans. Domes priekšsēdētājs Viktors Litaunieks norāda, ka alūksnieši redz sētnieku darba rezultātu un tie ir pelnījuši pateicību.

Kategorijas