Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Darbojas radošajās darbnīcās

Agita Auziņa

2008. gada 7. augusts 12:33

778

Šobrīd sabiedrībā tiek diskutēts par to, vai vasaras brīvlaiks skolēniem nav par garu. Alsviķieši ir pārliecināti, ka tas tā nebūt nav. Vien jārada bērniem iespēja to pavadīt lietderīgi.

Laiks pavadīts lietderīgi

Tieši tāpēc arī radusies doma par vasaras radošajām darbnīcām, kas visu šo nedēļu Strautiņu skolā pulcēja dažādu vecumu gan paša pagasta bērnus, gan arī Alūksnes pilsētas bērnus. „Startējām Vidzemes kultūras programmas projektu konkursā, kur viens no pamat nosacījumiem paredzēja organizēt radošos darbus bērniem. Guvām finansiālu atbalstu, kas tad arī ļāva īstenot trīs veidu darbnīcas,” stāsta projekta vadītāja Zigrīda Sināte. Bērni šajās dienās apgūst ādas apstrādes tehniku, no māla gatavo dažādus traukus un podus, kā arī iepazīst grafitī zīmēšanas paņēmienus.

Ādas darbiņus, atslēgu piekariņus, kastītes, izgreznotus blociņus bērni gatavo pasniedzējas Māras Krūmiņas vadība, kas zinības mūsu bērniem ieradusies mācīt speciāli no Rīgas. „Bērni šeit ir atsaucīgi un ar interesi dara visus uzdotos darbiņus. Jāatzīst, ka vecāki par bērnu paveikto ir sajūsmināti un pat mudina darināt vairāk,” saka M.Krūmiņa.

Darbus izstādīs izstādē

Turpretim keramikas darbiņus bērni apgūst alūksnieša Uģa Puzuļa vadībā. „Sākotnēji domājām, ka tieši darbošanās ar mālu bērniem būs vissaistošākā, bet tā gluži nav – viņiem nepatīk mīcīt,” smej Z.Sināte. Darbnīcu dalībnieks Arturs Melngalvis gan oponē un saka, ka vienmēr ir interesanti darīt vēl jaunas un nezināmas lietas. Trešā darbnīca izvēlēta netradicionālāka – grafiti zīmēšana. „Grafiti kultūra mūsu jauniešu vidū ir ienākusi nepareizā formā. Nav izprasta tās būtībā – zīmējam ko nu katrs mākam un kur nu varam. Gribam radīt citādu priekšstatus par to,” stāsta Z.Sināte un norāda, ka šajā darbnīcā bērni strādās Artūra Treija vadībā.

„Šeit pavadītais laiks ir interesants un daudz vērtīgāks nekā vienkārša atpūta un slinkošana. Ceram, ka arī nākošgad tiks rīkotas līdzīgas aktivitātes” apgalvo radošo darbiņu darītāji Liāna Bāliņa un Rūdolfs Ziņģis. Bērnu darbu izstāde būs vērojama sestdien sākot no pulksten 16.00 Alsviķu pagasta padomes ēkā.

Kategorijas