Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Atjaunos 7. Siguldas kājnieku pulka pieminekli

Agita Auziņa

2008. gada 5. augusts 19:00

710

Pirmdien Alūksnes pilsētas domes ārkārtas sēdē tika nolemts, ka Alūksnes pilsētas dome piedalīsies 7. Siguldas kājnieku pulka pieminekļa atjaunošanā, nodrošinot līdzfinansējumu atjaunošanas darbiem.

Alūksnes pilsētas domes informācijas aprites speciāliste Evita Aploka informē, ka sēdē deputāti tika iepazīstināti ar pašvaldībā saņemto Nacionālo bruņoto spēku Kājnieku skolas vēstuli, kurā izteikta gatavība nodot Alūksnes pilsētas domes rīcībā 22 pieminekļa akmeņus, kas atrodas skolas teritorijā. Savukārt SIA „LAVE” vēstulē pašvaldībai apliecina, ka var tai dāvināt pieminekļa atjaunošanas darbiem nepieciešamos akmeņus, to lielumu, apjomu un kvalitāti saskaņojot ar uzņēmumu, kas veiks atjaunošanas darbus. Deputāti secināja, ka pieminekļa atjaunošanā varētu izmantot gan Kājnieku skolas teritorijā atrastos vēsturiskos pieminekļa fragmentus, gan vietējos akmeņus.

Tika nolemts, ka pašvaldība nodrošinās līdzfinansējumu šādiem pieminekļa atjaunošanas darbiem - granīta akmeņu iegādei un projekta aktualizācijai, kam Alūksnes pilsētas dome no 2008. gada budžeta piešķirs 10500 latus, un projekta autoruzraudzībai, būvuzraudzībai, kāpņu pie ielas un ass A izbūvei, kam pašvaldība no nākamā gada budžeta līdzekļiem dos 9800 latus.

Pieminekļa atjaunošanā ar finansējumu iesaistīties gatava arī Aizsardzības ministrija, kas paredzējusi Alūksnes pilsētas domei piešķirt 38 404 latus Siguldas 7.kājnieku pulka karavīriem veltītā pieminekļa atjaunošanas darbiem. Pieminekļa un tā apkārtnes labiekārtošanas kopējo izmaksu tāme ir 141 597 lati. Pašreizējais finansējums ļaus īstenot daļu no pieminekļa atjaunošanas projekta.

Kategorijas