Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Dzīvnieku izolatoram nepieciešams finansējums

Mārīte Dzene

2008. gada 5. augusts 13:50

1123

Lai gan SIA “Alūksnes nami” ar 1.jūliju atteicās apsaimniekot suņu un kaķu izolatoru Alūksnē, pilsētas domei izdevies panākt, lai uzņēmums turpinātu šo darbu. Ir izstrādāts jauns līgums, kas jāslēdz ar rajona pašvaldībām.

“Tikai tad, ja mums ir suņu un kaķu izolators, varam tā speciālistus aicināt palīgā noķert klaiņojošus mājdzīvniekus un nodrošināt tiem gan pajumti un ēdināšanu, gan arī censties atrast tiem saimniekus. Ja mums nav šīs “ātrās palīdzības”, tad arī nevaram gaidīt atbalstu, tāpēc aicinu vēl un vēlreiz būt saprotošiem un vienotiem,” skaidro Alūksnes domes priekšsēdētājs Viktors Litaunieks.
Alūksnes rajona padomes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Liberts atzīst, ka jaunajā līgumā izolatora uzturēšanai paredzētā summa ir mazāka nekā iepriekš. Tiesa, par pakalpojumu, tas ir, izbraukumu uz pagastu un klaiņojoša mājdzīvnieka noķeršanu būs jāmaksā vairāk.


“Slēdzot jaunu līgumu, iepriekšējais līgums nebūs spēkā. Par pakalpojumu būs jāmaksā tikai tad, ja tas būs nepieciešams,” skaidro SIA “Alūksnes nami” valdes loceklis Mihails Kosinovs. Viņš vēlētos, lai līgumi būtu noslēgti ar 1.augustu, bet pašvaldībām vispirms ir nepieciešams lemt par finansējuma piešķiršanu izolatora uzturēšanai. Tas nozīmē, ka līdz 20.augustam pašvaldības par savu lēmumu informēs SIA “Alūksnes nami”. Apes domes priekšsēdētāja Astrīda Harju šaubās, vai tik vienkārši var izlemt. Viņa konsultēsies ar juristu, vai pašvaldībai nav jārīko iepirkums par šo pakalpojumu. Tādā gadījumā suņu un kaķu izolatora pastāvēšana Alūksnē varētu būt apdraudēta.

Kategorijas