Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Liepnā ceļ daudzfunkcionālu sporta zāli

Mārīte Dzene

2008. gada 4. augusts 13:18

1288

Liepnā nevar nepamanīt, kā arvien noteiktāk iezīmējas jaunceļamās sporta halles siluets. Diemžēl Valsts reģionālās attīstības aģentūra nav atbalstījusi pagasta padomes pieteikumu valsts investīcijām nākamajā gadā, tāpēc nevar prognozēt, vai to pabeigs līdz 2009.gada septembrim.

“Darbi norit saskaņā ar plānu, un varam būt droši, ka šogad celtne būs zem jumta. Lai gan bija kavēšanās sakarā ar protestu par iepirkuma konkursā uzvarējušo būvfirmu SIA “Ozolmājas”, tas celtniecības gaitu nav būtiski ietekmējis. Darbus varēja sākt maijā, un tagad aktīvi tiek strādāts, lai tomēr saņemtu valsts investīcijas,” komentē pagasta padomes priekšsēdētājs Laimonis Sīpols. Kad tiks apstiprināts valsts budžets nākamajam gadam, kļūs zināms, vai ir paredzēts finansējums Liepnas sporta hallei.

Šogad halle būs zem jumta
Šobrīd SIA “Ozolmājas” strādnieki montē halles sienas un ceļ piebūvi, kurā būs trenažieru zāle, garderobe, noliktavas un citas palīgtelpas. L.Sīpols norāda, ka līdz gada beigām paredzēts ne tikai dabūt halli zem jumta, bet arī ielikt logus un durvis. Iespējams, ka varēs veikt arī kādus iekšdarbus. Tiek  ierīkotas ūdensvada un kanalizācijas, kā arī siltumtrases komunikācijas.  “Līgumā ir atrunāts, ka strādā, kamēr ir finansējums. Avansā neko nedarīs. Ja būsim pārliecināti, ka tiks saņemtas valsts investīcijas, tad varēs turpināt,” skaidro L.Sīpols. Viņš atzīst, ka darbu kvalitāte apmierina, jo  celtnieki ļoti apzinīgi veic savu darbu. Turklāt būvuzraugs Juris Ģērmanis seko celtniecībai, lai tā notiktu saskaņā ar projektu. 

Vai saņems valsts investīcijas?
Šogad veicamajiem darbiem paredzēti apmēram 400 000 latu. Pusi summas nodrošina  mērķdotācija pašvaldības infrastruktūras sakārtošanai. 80 000 latu finansējumu piešķīra kā valsts investīcijas, tāpēc ir grūti saprotams Attīstības aģentūras atzinums – neatbalstīt finansējuma piešķiršanu celtniecības turpināšanai. Lai halli pabeigtu, ir vajadzīga apmēram tikpat liela summa, būvdarbu tāme paredz 724 389 latu finansējumu, nerēķinot apkārtnes labiekārtošanas darbu izmaksas. “Grūti prognozēt, vai nākamgad saņemsim valsts investīcijas. Šobrīd neesam sarakstā, kurā minēti to saņēmēji,” secina L.Sīpols. Vēl par šo jautājumu lems Saeima. Ja arī tās deputāti neatbalstīs projektu, nāksies meklēt citas iespējas.

Liepnā ar satraukumu gaida
Diemžēl trūkst skaidrojuma, kā projekti tiek vērtēti, jo Reģionālās attīstības un pašvaldības un resoru ministrijās Liepnas projekts ieguva maksimālo punktu skaitu. Vajadzētu būt priekšrocībai, jo halles celtniecība ir sākta, tāpēc halli nevar atstāt nepabeigtu. Tomēr pieredze liecina, ka valsts investīcijas saņem arī jauni objekti. Protams, ne tikai Liepnas vidusskolēni, bet visi pagasta iedzīvotāji ar nepacietību gaida, kad varēs izmantot jauno zāli. Tajā varēs ne tikai trenēties un rīkot sporta sacensības, bet arī lielus sarīkojumus. Tagad nelabvēlīgos laika apstākļos nav telpu, kur pulcēties ne tikai pagasta ļaudīm, bet arī atbraucējiem no citiem pagastiem un tālākiem ciemiņiem.

Kategorijas