Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Labāk vēlu nekā...

Mārīte Dzene

2008. gada 4. augusts 09:30

938

Alūksnē turpina jūlijā sākto un ilgi gaidīto bedraino ielu seguma atjaunošanu. Pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Ainars Melders atzīst, ka ielu remonts ir nedaudz aizkavējies, bet tam ir objektīvi iemesli. Paies vēl mēnesis, kamēr Latgales iela kļūs gluda, tajā klās divas kārtas asfaltbetona.

“Cēsu “Ceļinieks 01” pēc savas iniciatīvas sagatavo projektu katras ielas asfaltēšanai, lai atvieglotu darbus un veiktu tos labākā kvalitātē,” saka A.Melders. Viņš atklāj, ka darbi šajā ielā sākti tāpēc, ka Latgales iela bija gandrīz neizbraucama. Lai tajā saglabātu gludu asfaltu iespējami ilgāk, smagsvara autotransporta kustība pa to būs aizliegta. Sākti darbi Tirgotāju ielas galā. Tajā nepieciešams izlīdzināt ielas platumu, kas abos galos atšķiras apmēram par metru, kā arī jāierīko apmales pirms asfaltēšanas.

Roku darbam vajag vairāk laika
Ne Torņa iela, ne arī Lielā Ezera iela nav labākā stāvoklī, bet ar kaut ko ir jāsāk. Torņa ielā tāpat kā Latgales ielā izbūvēs apmales, sakārtos lietus notekūdeņu kanalizāciju, ierīkos nobrauktuves uz māju pagalmiem. Ietves šajās ielās pagaidām nepārbūvēs. “Lielā Ezera un Tirgotāju ielā nevar klāt asfaltu, kamēr nav uzliktas apmales. Acīmredzot Lielā Ezera iela paliks pēdējā, jo firmai “ZDZ” vispirms jāmaina ielu apmales un ietves segums. Apmaļu ierīkošana ir roku darbs, tāpēc prasa daudz laika. Savukārt asfaltēšana notiek krietni ātrāk,” skaidro A.Melders. Pilsētas dome nodevusi iesniegumu Satiksmes ministrijai, lai Pils ielas renovācija tiktu iekļauta valsts investīciju programmā. “Ceru, ka 2011.gadā šī tranzīta iela tiks atjaunota. Ceļu uz Liepnu ir paredzēts asfaltēt, ceļa Alūksne – Lucka pēdējais posms jau ir asfaltēts, tātad arī Pils ielai, kas tos savieno, ir jābūt kopējā ceļu dzīslā,” norāda A.Melders.

Uz skolu ies pa jaunu ietvi
Līdz 1.septembrim jāieklāj jauns ietves segums Kanaviņu ielā. Tiesa, vēl nav panākta vienošanās, vai ietvei likt asfaltu vai bruģi. “Manuprāt, vajadzētu ievērot konsekvenci, ka bruģētas tiek ietves pilsētas centrā, savukārt attālākās ielās tās asfaltē. Ja Uzvaras ielā ir asfalts, tad arī Kanaviņu ielā vajadzētu izmantot šo segumu,” spriež A.Melders. Šajā ielā tiks veikts arī bedrīšu remonts, par ko līgums slēgts ar SIA “Ceļinieks 01”. Tas jau izdarīts Lielā Ezera ielā no Tirgotāju ielas līdz Jāņkalna ielai, Brūža ielā no Pils ielas līdz tautas namam, Ganību ielā no Pils ielas līdz Rūpniecības ielai, kā arī vairākos citu ielu posmos. Ielu sakārtošanā pašvaldība iegulda vairāk nekā 600 000 latu. Ielas remontēs līdz gada beigām, tāpēc braucējiem un gājējiem jābūt saprotošiem.

Kategorijas