Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnē balso aktīvi

2008. gada 2. augusts 15:00

1606

Šodien ikvienam pilsonim ir iespēja doties uz iecirkņiem, lai nobalsotu par grozījumiem Satversmē, kas paredz tautas tiesības ierosināt Saeimas atlaišanu.

Alūksnes administratīvajā ēkā pusdienlaikā alūksniešiem.lv novēroja lielu iedzīvotāju aktivitāti, pie ieejas iecirknī bija izveidojusies pat rinda. Izrādījās, ka pilsētas svētku norises netraucē iedzīvotājiem paust savu pilsonisko nostāju. Kāda māmiņa savai meitai uz jautājumu, kāpēc mums te jāiet, skaidroja, ka beidzot tauta jālemj pašai savs liktenis, savukārt kāda vecāka gadagājuma alūksniete  satraukti otrai stāstīja, ka visu rītu meklējusi pasi, jo nevarējusi pieļaut, ka nevarēs nobalsot.  Centrālās vēlēšanu komisijas dati liecina, ka līdz 12.00 Alūksnes rajonā bija nobalsojuši 3406 balsstiesīgo, no tiem  Alūksnē 1605, bet līdz pulksten rajonā 16.00 bija nobalsojuši 31,34% tas ir, 5677 vēlētāji. Visvairāk nobalsojuši Alūksnē, četros vēlēšanu iecirkņos, 2702 balsstiesīgie iedzīvotāji. Pavisam Alūksnes rajonā ir 18 115 vēlētāju.  Balsot var četros pilsētas iecirkņos un 21 pagastā. Visi iecirkņi strādā līdz pulksten 22.00.

Ar parakstu vākšanu Satversmes grozījumu projekta ierosināšanas procedūru uzsāka Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība, un tautas nobalsošanai nododamais Satversmes grozījumu projekts paredz grozīt Satversmes 78. un 79.pantus, nosakot, ka ne mazāk kā vienai desmitajai daļai vēlētāju ir tiesības rosināt Saeimas atlaišanu.

Kategorijas