Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ezerā peld pašgatavoti plosti

Agita Auziņa

2008. gada 2. augusts 15:50

4539

Jau trešo gadu pēc kārtas Alūksnes pilsētas svētku ietvaros norisinājās nemotorizēto – netradicionālo peldlīdzekļu konkurss “Alūksnes plosts 2008”, kas šoreiz līdzjutējus pārsteidza ar 10 atraktīviem plostiem.

Konkursa nolikums paredzēja, ka plostiem ir jābūt pašu gatavotiem un šeit dalībnieku izdoma bija neierobežota. Plosti bija gatavoti no koka, plastmasas caurulēm, putaplasta gabaliem, pudelēm, mucām, gumijas kamerām. Šajās sacensībās netika vērtēs plostu ātrums, bet gan tā savdabīgums un drošums. Rezultātā nominācijas un tām atbilstošas balvas nopelnīja ikviens konkursa dalībnieks.

Ātrākā plosta titulu ieguva komanda „Volgas Strūdzinieki”, kurā startēja Andris Zālītis, Raitis Ozoliņš, Dairis Ozoliņš un Toms Sedlenieks. Par romantiskāko atzina plostu „Pīļu Zauri”, kuru bija gatavojuši un startēja Ēriks Avans un Igo Peipiņš, par mākslinieciskāko atzina Mārtiņa Tarasa veidoto „Deadman”, bet ģimeniskākā plosta titulu guva Edija Gusta un Sigitas Jakabsones veidotais peldlīdzeklis „Katrīna”.

Oriģinālākā plosta titulu ieguva komanda „Diogēns”, kurā startēja Dzintars Strodāns, tāpat arī smieklīgākā plosta titulu izcīnīja Roberta Kovaļenko un Laura Tukiša veidotais „Plostnieks”. Par lielākā nodēvēja plostu „Uldis”, kurā plostoja Edgars Ozoliņš, turpretim kā mazākais tika atzīts Normunda Fedčenko plosts „Pļāris”. 

Veicinošas balvas un pateicību par ieguldīto darbu, izdomu pasniedza arī plosta „Zeperi” īpašniekam Dainim Meļķim, kā arī plostam „Miera iela”, kurā plostoja Toms Lemeševskis, Aigars Alvaters un Viesturs Korns.

Kategorijas