Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aicina uz velomaratonu

2008. gada 31. jūlijs 15:40

594

10.augustā jau otro reizi Apē notiks kalnu velosipēdu sacensības maratonā. Tas būs „Philips MTB” maratona otrais posms, kā arī vienlaikus „Vaidavas kauss MTB maratonā”.

Pēc sacensībās būs nodrošināts serviss

Dalībniekiem būs iespēja startēt vienā no divām distancēm, kuru garums ir 29 un 52 kilometri. Pulksten 12.00 Apes mototrasē tiks dots starts 52 kilometru braucienam, kas sākumā vedīs gar Vītuma un Kalekaura ezeriem. Pāri Peļļu upītei dalībnieki nokļūs Igaunijas teritorijā pie Paganamā skatu torņa, bet gar Ilgāja ezeru atkal atgriezīsies Latvijā. Tālāk sekos maršruta augstākais punkts - Drusku pilskalns, tur paredzēts starpfinišs. Tad pāri Jāņkalnam gar „Jenšiem” , „Ķipariem” un „Purakalniem” distance vedīs līdz Grūbes HES. No šejienes vēl pieci kilometri, un, tikuši pāri Vaidavas upes pārbrauktuvei, sportisti sasniegs finišu.


Pulksten 13.00 uz starta stāsies tie, kuri būs izvēlējušies 29 kilometru distanci. Arī tā būs gana interesanta, toties stāvākās virsotnes paliks neredzētas... Te ieteicams piedalīties visiem – arī tiem, kuri vēl nekad nav sadūšojušies braukt sacensībās. Lai pietiktu spēka veikt distanci, būs vairāki uzkodu un dzērienu punkti, bet ja nu trasē gadīsies kāda kļūme, to novērst palīdzēs aiz pēdējā dalībnieka braucošais pavadošais transports.
Savukārt bērni laikā starp abiem „nopietnajiem” startiem dosies īpaši viņiem domātajās sacensībās, kur katrs varēs justies kā uzvarētājs.

Organizatori informē, ka dalībniekiem pēc finiša Apes mototrasē tiks nodrošināts serviss – velomazgātava, dušas, pusdienas un atspirdzinoši dzērieni. Balvas labākajiem savās klasēs būs kā parasti „pierobežā” – daudz un labas... Balva paredzēta arī labākajam starpfinišā - Drusku kalnā. Visi maratona dalībnieki piedalīsies sezonas noslēguma izlozē .Varēs laimēt balvas ne tikai no „Philips”, „Metaleks”, „HI-TEC”, „Volkswagen”, „100% sports”, bet arī divus jaunus „Trek” velosipēdus.

Varēs kārtot arī eksāmenu
Rīkotāji informē, ka sacensību dienā mototrasē būs iespēja kārtot eksāmenu velosipēda vadītāja apliecības iegūšanai gan bērniem no 12 gadu vecuma, gan pieaugušajiem. Sekmīgi nokārtota eksāmena rezultātā sev tuvākajā CSDD nodaļā varēs saņemt velosipēda vadītāja apliecību.
Pagājušā gadā daudzi no maratona dalībniekiem arī kopā ar ģimenēm un draugiem te atgriezās vēlreiz, lai bez sacensību steigas mierīgi aplūkotu krāšņos kalnus un ezerus. Šogad būs iespēja jau sestdien veikt vieglu izbraucienu pa marķētu trasi, kuras divās vietās – Drusku pilskalnā un Paganamā - jūs varēs satikt draugi un radi.
Aicina pieteikties laikus

Savukārt, turpinot pērn aizsākto jauko tradīciju, vietējo māju iedzīvotāji tiek aicināti aktīvi atbalstīt un uzmundrināt distancē esošos sportistus, pasniegt viņiem kādu uzkodu vai atspirdzinoša dzēriena glāzi. Ērtākās vietas sacensību vērošanai būs Drusku pilskalns Korneti, kā arī Grūbes HES koka tilts pāri Vaidavai.
Sacensību nolikums un maršruta kartes apskatāmas internetā: „www.trek-kauss.lv”, „www.xc.lv”. Lai atvieglotu pieteikšanos, organizatori aicina laikus samaksāt dalības maksu internetā: „www.trek-kauss.lv”.

Kategorijas