Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnes posma kausi sadalīti

Ilze Bogdanova

2008. gada 30. jūlijs 11:00

938

   Noslēgušās divu dienu ilgušās ūdens motosporta sacīkstes Alūksnes ezerā, kur uz starta līnijas stājās ne tikai Latvijas un ārvalstu, bet arī pašmāju spēcīgākie sportisti. Kaut arī ūdens motosporta sacensības Alūksnē kļuvušas jau par tradīciju, šis gads bija īpašs ar to, ka pirmo reizi šeit norisinājās viens no posmiem Eiropas čempionāta F2 laivu klasē.

 Šo sacīkšu labāko trijnieks tika noskaidrots vien vakar pēcpusdienā, kad norisinājās izšķirošie braucieni par godalgotajām vietām. Savukārt alūksniešiem nozīmīgākie starti tika aizvadīti dienu iepriekš, kad starp Latvijas čempionāta trešā posma dalībniekiem sacentās arī Alūksnes ūdens motosporta kluba „Nord Ost” pārstāvji.

Trešā vieta komandu vērtējumā

Lai gan neviens no kluba „Nord Ost” sportistiem labāko trijniekā neiekļuva, tā pārstāvis Armands Musts sacensības vērtē kā izdevušās. „Komanda apvienojās, lai katrs varētu sniegt savu artavu kopējā vērtējumā,” viņš saka, norādot, ka pirmo reizi Alūksnes ūdens motosporta klubam komandu vērtējumā izdevies iekļūt labāko trijniekā. Individuālajā vērtējumā alūksnieši uzrādījuši sekojošus rezultātus: S – 550 klasē Raimondam Špacam – 6.vieta, Reinim Mustam – 8.vieta, Gintam Roezenbergam – 9.vieta, Gintam Upeniekam – 12.vieta, JT – 250 klasē Dāvim Kaminskim – 6.vieta, Ivo Eglem – 8.vieta, RN – 2000 klasē Normundam Sniķerim – 6.vieta, Andrim Mustam – 8.vieta, T – 550 klasē Andim Čikulim – 5.vieta, O – 500 klasē Gintam Zālītim – 8.vieta.

Uzvaras laurus plūc liepājnieki

Par Latvijas čempionāta ūdens motosportā trešā posma uzvarētājiem kļuva Artūrs Brolītis (S – 550), Mārtiņš Morozs (JT – 250), Māris Vasiļevskis (RN – 2000), Jānis Zarečņevs (T – 550) un Lauris Gūtmanis (O – 500). Jāatzīmē, ka visi šie sportisti pārstāv Liepājas klubu „UPB Energy”, kas ir arī komandu kopvērtējuma līderi, savas pozīcijas nezaudējot arī Alūksnē notikušā posma laikā. Jāpiebilst, ka abas Alūksnē notikušās sacensības organizēja Latvijas Ūdens motosporta federācija sadarbībā ar Alūksnes pilsētas domi. Savukārt nākamais jeb ceturtais posms Latvijas čempionātā ūdens motosportā paredzēts jau šajā nedēļas nogalē, kad sportisti dosies uz Jelgavu.

Kategorijas