Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Grand Prix – jelgavniecei Ritai Staunei

Agita Auziņa

2008. gada 22. jūlijs 12:35

973

Par neatņemu vasaras sastāvdaļu kļuvušais krietnās mūzikas festivāls „Dziesma manai paaudzei” šogad kā ierasts piestāja arī Alūksnē. Izskanot 36 pavisam dažādām dziesmās, par pasākuma galveno uzvarētāju kļuva jelgavniece Rita Staune.

Piesakās vairāk kā 70 dalībnieki

Alūksnē festivāls „Dziesma manai paaudzei” nav zaudējis savu popularitāti un joprojām spēj piesaistīt plašu klausītāju un līdzjutēju pūli, kā arī talantīgus un drosmīgus dažādu paaudžu dziedātājus. Konkursa Alūksnes tūrei bija pieteikušies nedaudz vairāk kā 70 dalībnieki, taču izlozes kārtībā atļauju startēt guva vien puse. Konkursā izpildīto dziesmu repertuārs bija dažāds un dziedātas tika gan mīļās un visiem zināmās latviešu dziesmas, gan vairākas dziesmas angļu valodā. Ar interesantu priekšnesumu izcēlās dziesmas „Lidmašīna” izpildītāji, kas bija padomājuši ne vien par pieskaņotiem tērpiem, bet arī ik pa laikam statītājos lidināja papīra lidmašīnas. Tāpat arī lielas skatītāju ovācijas izpelnījās vokāli instrumentālās grupas „Pabeda” izpildītā dziesma „Strelka”.

Konkursa žūrija, izvērtējot visus dalībniekus, lēma trešo vietu piešķirt Diānai un Īlonai Uzoliņām no Ikšķiles ar dziesmu „Melnbaltā dziesma”. Otro vietu guva ilggadējā konkursa dalībniece un arī laureāte Ieva Bistrova ar dziesmu „Vēja suns”, bet pirmo – alūksnieša Edgara Krūmiņa un apenietes Ilvas Karro duets ar izpildīto „Skauģa dziesmu”.

Uzvarētāja Alūksnē jūtas kā mājās

Grand Prix balvas ieguvēja Rita Staune konkursā „Dziesma manai paaudzei” piedalījusies pirmo reizi, bet jau uzreiz guva uzvaru. „Protams, tas man bija pārsteigums, jo dziedāju vienīgi tāpēc, ka patīk. Pirms koncerta nekāda īpaši lielā gatavošanās nenotika, mēģināju sevi noskaņot pozitīvi un tikai dažās reizes izdziedāju dziesmu,” stāsta Rita un smej, ka lielajam koncertam apsolās gatavoties vairāk. Ritā dziedāt prieks mīt jau no agras bērnības, absolvēta arī Jelgavas mūzikas vidusskolu, kas dod iespēju viņai būt koru diriģentei. Konkursa Alūksnes tūrē Rita nolēma piedalīties, jo šeit dzīvo viņas draugi – grupas "Volyst" dalībnieki un arī fani. „Bieži braucu uz grupas koncertiem Alūksnē un man šeit iepatikās. Tagad Alūksnē jau jūtos kā mājās,” saka viņa.

Alūksnes konkursa norisi LTVI 1 programmā varēs skatīt 9.augustā pulksten 21.55. Tieši tad arī skatītājiem jābalso, lai papildus esošajiem finālistiem, pievienotos vēl kāds no Alūksnes tūres. Lielais "Dziesma manai paaudzei "fināls notiks 30. augustā Kuldīgā, kur konkursanti cīnīsies par galveno balvu - Tele2 dāvanu karte ceļojumam 1000 latu vērtībā uz paša izvēlētu galamērķi.

Kategorijas