Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Recepšu konkurss noslēdzies!

2013. gada 22. jūnijs 19:17

465

Noslēdzies Līgo ēdienu recepšu konkurss “Vai tev sieri, vai tev rauši, vai tev alus pagrabā?”. Konkursa galveno balvu, grilu no veikala “Mājai Dārzam”, laimē Jānis Vaitnieks no Alūksnes par recepti “Aknas marinādē”, bet veicināšanas balvu, salātu trauku komplektu, saņem pirmās receptes iesūtītājs Mairis Rāts no Veclaicenes pagasta recepti “Šašlika zupa”, pārsteiguma balvu saņems Gunārs Misiķis.

Aknas marinādē

Iesūtīja Jānis Vaitnieks

Produkti: Liellopa aknas, milti, eļļa, sāls, pipari, cukurs, sīpols,etiķis, zaļumi.
Pagatavošana: Ņemam attīrītas liellopa aknas no plēves un sagriežam šķēlēs- izklapējam panē miltos un apcep.
Kārtojam traukā un pārkaisām ar sāli (pie cepšanas sāli nelieto), sīpolu sagrieztu riņķīšos,ķiploku, dilles. Pārlejam marinādi. Marināde:Uzvāru ūdeni, tad pievienoju cukuru, sāli, etiķi, piparus.
Labu apetīti!

Šaslika zupa!

Iesūtīja Mairis Rāts

Sastāvdaļas: šašliks 1 kg, sīpoli 4 gab (lieli), burkāni 4gab, paprika 4 gab, ķiploks (daudz), zaļumi (cik vien ir mājās), garšvielas kādas patīk tomātu pasta Milda 0,5 l.

Pagatavošana: Ņemam vakardienas piknika neizcepto šašliku un sagriežam nelielos gabaliņos. Liekam uz pannas cepties. Nolejam lieko sulu un cepam uz lēnas uguns aptuveni 15 minūtes. Liekam gaļu katlā, pārlejam ar ūdeni un sākam vārīt. Sagriežam sīpolus, apcepam ,liekam katlā(pēc stundas vārīšanās sīpoli izšķīst). Sagriežam papriku (kā kuram patīk),beram katlā. Pievienojam tomātu pastu. Notīrām ķiplokus (kamēr neapnīk). Sarīvējam burkānus, tad kopā ar ķiplokiem apcepam un liekam visu katlā. Pievienojam ūdeni, garšvielas un zaļumus. Ēd kopā ar skābo krējumu.

Labu apetīti!

 

Jāņu gaļa AL gaumē

Iesūtīja Gunārs Misiķis

Sastāvdaļas: 1 šķēle cūkgaļas (1kg). Marināde: 50g sausā baltvīna, 50g baltvīna etiķa, 100ml eļļas, 1.ēd.k saberztu kadiķogu, 1ēd.k smalko rozā vai 5piparu maisījums, 1tej.k kaltēta timiāna, 1/2 no citrona (plānas šķēlēs), 1/2 sasmalcināta sīpola.

Pagatavošana: Samaisa marinādes sastāvdaļas. Gaļu liek dziļā traukā un pārlej ar marinādi

Tad atstāj vēsumā un ik palaikam apmaisa . lai gaļa labi ievilktos vaig apmēram 2-3stundas. pēc tam gaļu nosusina un apziež ar eļļu. Cep uz oglēm vai elektrisko grilu. katru pusi apmēram 15min .pasniedz ar dārzeņu iesmiem ,maizi un grillētām tomātu pusītēm kas pārkaisītas ar timiānu .

Kategorijas