Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Bezceļu trasē notiek sīvas cīņas (Ir foto)

Loreta Jargane

2013. gada 8. augusts 07:23

982

Pagājušās nedēļas nogalē Trapenē notika gada lielākais un krāšņākais pasākums Latvijas "4x4" dzīvē - Latvijas Trofi reidu čempionāta 5.posms un vienlaikus "NEZ" čempionāta 1.posms. "Stiga Trophy 2013" sacensības sākās Alūksnes Pilsētas svētkos ar grandiozu parādes braucienu un sacensību atklāšanu Alūksnes pilsētā. Sportisti mērojās spēkiem skatītājiem ērti pieejamās pilsētas nomalē ierīkotās bezceļu trasēs. Savukārt sestdien un svētdien darbība pārcēlās uz atpūtas bāzi „Luksti".

Pasākums pulcēja ne tikai pašmāju labākos bezceļu braucējus, bet arī sportistus no tuvākajām un tālākajām ārzemēm - vairāk nekā 90 ekipāžas. Kā jau ierasts, savus spēkus dažādās bezceļu braukšanas disciplīnās izmēģināja ikviens pilnpiedziņas spēkrata īpašnieks, jo līdztekus notika arī Trofi reidu "Tūrisma kausa" un „Dubļu ērgļa" titula izcīņa, kā arī "Stiga Trophy 2013" pirmo reizi Latvijā norisinājās smago bezceļa automašīnu sacensības. "4x4 sporta Stiga Trophy" organizators Austris Gailītis stāsta, ka šoreiz trase bijusi diezgan grūta, grūtības sagādājuši laikapstākļi.

Ekipāža "Ape Team", kuras sastāvā ir Mairis Jurka, Mārtiņš Janušs un Kristaps Kaktiņš, nu jau trešo reizi šajā sezonā piedalījās kategorijā "Lielkāju ērglis", kurā ir sīvāka cīņa un sarežģītāka trase. Arī šoreiz komandai izdevās sevi pierādīt un iegūt godpilno 1.vietu.

Vairāk lasiet 9.augusta "Alūksnes Ziņās"!

Kategorijas