Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Akciju „Top Latvijas Likteņdārzs!” ieskandinās Kārļa Kazāka muzikālais velobrauciens

2013. gada 2. augusts 11:28

565

„Mūsu katra ceļš ir vienreizējs piedzīvojums. Neatkārtojams. Liktenis mūsu ceļu ir iezīmējis Latvijā. Un te, katram savu ceļu ejot, ir tik labi apzināties, ka varam doties kopā. Pat, ja tikai nelielu ceļa gabalu, mazu brītiņu. Kādēļ lai mēs nepaietos gabaliņu kopā uz Likteņdārzu?," aicina mūziķis Kārlis Kazāks, kurš šogad Latvijas Televīzijas (LTV) labdarības akcijā „Top Latvijas Likteņdārzs!" piedalīsies ar domubiedriem un draugiem, veicot muzikālu velobraucienu uz Likteņdārzu Koknesē.

 

Šogad Likteņdārza akciju atklās Kārlis Kazāks ar saviem domubiedriem un draugiem, 17.augustā dodoties 300 kilometru garā velobraucienā no Gaujienas cauri Alūksnei, Balviem, Bērzpilij, Viļāniem, Odzienai. Braucēji muzicēs pieturvietās un saspēlēsies ar satiktajiem mūziķiem Latvijas novados. Ceļš noslēgsies 23. augustā labdarības akcijā Likteņdārzā, pulcējot velobraucienā satiktos mūziķus un pieaicinot jaunus viesus.  

„Likteņdārzs ir vieta, kur viegli sajust sevi kā daļu no lielāka veseluma. Katram sava - ģimenes, tautas, pasaules. Velomūzika ir daļa no mana ceļa. Un šovasar es ar draugiem labprāt pagriežos uz Likteņdārza pusi," stāsta K. Kazāks.

 

Kokneses fonda un LTV rīkotā akcija „Top Latvijas Likteņdārzs!" palīdz veidot unikālu kultūrvēsturisku vietu vēstures piemiņai un gaišai cerībai nākotnē, lai godinātu Latvijas iedzīvotājus, kuri zuduši Latvijai pagājušā gadsimtā - gājuši bojā, represēti, bijuši spiesti pamest dzimteni vai cietuši savu uzskatu vai radurakstu dēļ. Šogad LTV un Kokneses fonds cer savākt 30 000 latu ziedojumu akmeņu krāvuma „Sirmais saulriets" izveidei Likteņdārza amfiteātra daļā un tuvoties galvenajam mērķim, 2018. gadā dāvājot Likteņdārzu Latvijai 100 gadu jubilejā.

 

23.augustā LTV1 tiešraidē no Likteņdārzā muzicēs Uģis Prauliņš, Biruta Ozoliņa, Goran Gora, Ilze Sperga, jauniešu popgrupa no Balviem „Audience Killers", Kārlis Kazāks ar velomūziķiem, „Dabasu Durovys" no Daugavpils un „Latvian Voices" no Rīgas. Raidījumu - ziedojumu akciju vadīs LTV žurnālisti Aija Kinca un Jānis Geste.

Kategorijas