Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Norisināsies vērienīgās orientēšanās sacensības

Loreta Jargane

2013. gada 15. augusts 11:59

114

Šajā nedēļas nogalē 17. un 18. augustā  viena no vecākajām Latvijas orientēšanās federācijām valsī  , kurai apritējuši jau 50 gadi, 32. reizi pēc kārtas organizē  „Malienas kausu 2013” - 2 dienu orientēšanās sacensības, kuras šogad plānotas Apes un Alūksnes novadu teritorijās.

Pirmajā dienā sacensības plānotas  Apes apvidū, bet otrajā dienā Strautiņu tuvumā. Šogad sacensības apmeklēs gana kupls dalībnieku skaits, teju 500 sportisti un orientēšanās sporta cienītāji,  priecē arī tas, ka būs viesu sportisti no Zviedrijas un Igaunijas.  Sacensībās piedalīties ikviens orientēšanās sporta piekritējs, sākot no augstas klases sportistiem līdz pat amatieriem. Pavisam sacensības norisināsies  38 dažādās grūtības un vecuma grupās (no 8 līdz pat 75 gadu vecumam un vairāk), piedāvājot  visdažādāko distanču klāstu. Kā sarežģītības, tā arī  garuma ziņā. Pirmajā dienā starts  sacensībām norisināsies vidējā distancē Apes tuvumā. Savukārt interesants, tehnisks un izaicinošs, līdz šim orientēšanās sacensībām maz izmantots apvidus gaidāms otrās dienas sacensībās Strautiņu pusē. Pēc noslēdzošās dienas  tiks arī noteikti uzvarētāji visās vecumgrupās. Jāatgādina, ka “Malienas kausu” pasniedz tikai spēcīgākajiem elites grupas skrējējiem.

Pats galvenais tiesnesis un distanču plānotājs Vilnis Veļķeris ir ļoti gandarīts par daudzskaitlīgo dalībnieku skaitu. “Esmu ļoti iepriecināts par lielo orientieristu saimi un iepriecina arī tas, ka neskatoties uz dažādām ķibelēm un attālumu, tomēr viņi brauc pie mums izbaudīt skaisto dabu, apvidu, pilsētu un pabūt šeit. Ļoti patīkami ir tas, ka savā dzimtajā puse viesojoties varēsim satikt Pasaules čempionāta orientēšanās sportā bronzas medaļas ieguvēju Edgaru Bertuku, kurš, lai arī nepiedalīsies sacensībās, jo Bertuks šobrīd atgūst spēkus no sacensībām Kolubijā, bet tomēr būs līdzās un pabūs kopā ar orientieristiem. Jāatklāj, ka ir pieteikušies pietiekami daudz augstas klases elites grupas sportisti kā, piemēram, gaujienietis un “Alūksne/Ape” orientēšanās kluba biedrs Jāni Kūmu,  kā arī Andris Jubelis, Kārlis Baltacis , arī pērnā gada kausa ieguvējs Smiltenes novadnieks Artūrs Pauliņš, kurš centīsies noturēt savu līmeni un pierādīt savus spēkus vēlreiz. Tātad vīriešiem būs gana spēcīga un liela konkurence. Sieviešu skaits nav īpaši liels, bet uz kopējā fona, dalībnieku ir pietiekami. Bez šaubām kupls skaits ir pašmāju orientieristu kā jauniešu, tā arī atsevišķās veterānu grupās. Lai izdodas, “ stāsta V. Veļķeris.

Kategorijas