Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Varēs slidot visi

Mārīte Dzene

2013. gada 16. augusts 00:00

342

Biedrība “Hokeja klubs “Ape”” iegādājies 23 dažāda izmēra slidu pārus no 26. līdz 42.izmēram, 5 aizsargķiveres un 2 slidošanas rāmjus, ko izmanto iesācēji, lai apgūtu slidošanas prasmi. Tādu iespēju deva 1000 latu finansējums konkursā sociālās jomas projektiem, ko atbalsta AS “Latvijas valsts meži” un rīko fonds “Ziedot.lv”.
“Apē ir gan hokeja laukums, gan kārtīgs ziemas sals, lai būtu ledus, tāpēc nolēmām, ka ir vajadzīgs inventārs tiem, kuri vēlas slidot, bet nevar to iegādāties. Aptaujā noskaidrojām, ka ļoti daudzi bērni grib slidot, bet vecāki nevar nopirkt slidas, kas ir diezgan dārgas. Tāpēc tapa šis projekts. Gribam iemācīt slidot bērnudārza audzēkņiem, tāpēc slidu klāsts ir, sākot no mazajiem izmēriem un beidzot ar lielajiem, kas noderēs jauniešiem,” stāsta hokeja kluba “Ape” valdes priekšsēdētājs Andis Pops.
Viņš uzsver, ka šis projekts ir paredzēts sociāli mazaizsargātajiem, tāpēc acīmredzot guva atbalstu. Projektu konkurss bija paredzēts bērniem un pieaugušajiem ar īpašām vajadzībām, sociāli mazaizsargātām sabiedrības grupām, pensijas vecuma cilvēkiem aktīvam dzīvesveidam. Apē tagad slidas izmēģināt un izlaist ar tām kādu loku varēs visi skolas bērni, kuriem nav slidu. Turklāt, stumjot slidošanas rāmjus jeb tā saucamās “piles”, būs vieglāk apgūt slidošanas iemaņas. “Lai varētu domāt par hokeja spēli, vispirms ir vajadzīga slidotprasme. Tas nozīmē, ka pirmais solis ceļā uz jauno hokejistu apmācību ir sperts. Iepriekš ar projektu finansējumu jau ir iegādātas hokejistu formas un aprīkojums,” akcentē A.Pops. ◆

Kategorijas