Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Piedalās velo maratonā

Loreta Jargane

2013. gada 20. augusts 10:41

184

SEB MTB velo maratona piektais posms norisinājās Smiltenē. Sacensībās piedalījās  vairāk kā 2000 riteņbraukšanas cienītāju ne vien no Latvijas, tostarp Alūksnes novada, bet arī kaimiņvalstīm.

Šajā posmā sacensību organizatori un vietējie smiltenieši bija parūpējušies par ļoti interesantu un aizraujošu trasi, kurā jau pašā sākumā riteņbraucējiem bija jāpārvar bruģa kalns, pēc kura sekoja garš pļavas posms un dažādas meža takas. Netrūka arī interesantu nobraucienu un kāpumu.  No mūsējiem vislabāk sacensībās veicās Oskaram Muižniekam, kurš  Vīriešu klasē (TM) ierindojās 2.vietā. Vīriešu meistaru klasē IV (TM -50 ) 2. vietā Gunārs Rozenbergs, bet Anita Muižniece ieguva 3. vietu sieviešu III klasē (TW-45). Junioru klasē (M18) 73,5 kilometru distancē 4. vietu ieguva Rolands Zarītis. Vīeriešu klasē (M) 73,5 klasē 30. vietā Reinis Markss, bet Meistaru klasē (M-50) 4. vietā Viesturs Kazainis. Savukārt Vīriešu klasē (TM), kurā startēja arī O.Muižnieks, 26. vietā Gints Rozenbergs, 49. vietā Kristaps Lībietis, 81. vietā Artūrs Švūksts, 145. vietā Ivars Lazdiņš.

Meistaru klases dalībnieks  Viesturs Kazainis no Ilzenes atzist, ka trase bija diezgan grūta. “Jā, šoreiz gāja grūti, ļoti gara trase un prieks šādas distances šķita, ka varbūt bija par sarežģītu. Arī jāņem vērā, ka iepriekšējās divas dienas jau bijām startējuši sacensībās, līdz ar to nogurumu varēja just un bijām diezgan neatpūtušies. Katrā ziņā, vienmēr uzvar stiprākais. Līdz šim SEB maratonos biju trijniekā, tad šoreiz neveicās tā kā gribētos un ar sniegumu neesmu gandarīts, bet tāds jau tas sports ir. Visu laiku jau uz lauriem gulēt nevar, jāatpūšas, jāpadomā un jāsakopo spēki,” azartiski un  ar humoru stāsta sacensību dalībnieks V. Kazainis.

Nākošās sacensības mūsu sportistiem būs 23.augustā Igaunijā, kur sportisti centīsies atkal gūt labus panākumus.

Kategorijas