Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pirmais pārgājiens nav pēdējais

Diāna Lozko

2013. gada 23. augusts 00:00

45

Sadarbībā ar Francijas Elzasas reģiona Lejasreinu un Alūksnes novada pašvaldību biedrība “Veclaicenes Avotiņš” realizēja unikālo ideju Veclaicenē veidot pārgājienus ar garšu. “Mammu, atbrauksim arī nākamgad?” dzirdēju kādu meiteni sakām savai mammai. Tieši tāda sajūta pārņēma šajā unikālajā pasākumā.


Atbalstītāji un partneri no Lejasreinas palīdzēja izveidot speciālus marķējumus dabas takām, lai tūristiem būtu ērtāk orientēties. Veclaicenes pagasta tūrisma darba organizators Jānis Prangels informēja, ka ir plānots tūrisma takas ievadīt arī GPS sistēmā.
Pārgājienā gida pavadībā bija iespēja apmeklēt kādu no četrām Veclaicenes dabas takām un nodegustēt vietējo zemnieku sagādātos labumus. Cilvēkus sagaidīja vairāki kontrolpunkti, kuros noritēja dažādas atrakcijas. “Šis ir pirmais tāds pārgājiens, un ar to mēs vēlamies parādīt, cik dabas taku esam izveidojuši trīs gadu laikā un cik Veclaicenē ir skaista ainava. Ja būs pieprasījums, būs arī piedāvājums. Takas varēs izstaigāt vēlreiz, ja kopā sanāks grupa, kurā būs desmit vai vairāk cilvēku,” sacīja Jaunlaicenes, Veclaicenes un Ziemera pagasta pārvaldes vadītāja Iveta Vārtukapteine.
Alūksniete Ziedīte Aigare bija ieradusies uz pasākumu kopā ar ģimeni. “Tā ir brīnišķīga iespēja iepazīt Veclaiceni un pavadīt laiku brīvā dabā,” viņa sacīja. Arī Laine Aigare pauda, ka šī ir iespēja iepazīt skaistumu, kurš atrodams pašu mājās. “Esam bijuši šeit jau iepriekš, arī Pilskalnā esam kāpuši, taču nekad iepriekš nebijām gājuši gida pavadībā. Tā ir iespēja iegūt informāciju un iepazīt šo vietu no jauna,” viņa uzsvēra. ◆

Kategorijas